Ερευνα: Αυτό είναι το μυστικό για έναν ευτυχισμένο γάμο

Τα παλιά χρόνια, οι άνθρωποι ήταν πιο ευτυχισμένοι στους γάμους τους και έμεναν παντρεμένοι για μια ζωή.

Ερευνα: Αυτό είναι το μυστικό για έναν ευτυχισμένο γάμο

Καθώς όμως τα χρόνια περνούν, τα διαζύγια ολοένα και αυξάνονται καθώς οι άνθρωποι δεν παραμένουν πια ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι από τον γάμο τους.

Αυτό δείχνουν και νέες έρευνες που προσπαθούν να ανακαλύψουν τα μυστικά ενός ευτυχισμένου γάμου!

Τελικά, από την τελευταία έρευνα, συμπεράθηκε πως μια απλή γραπτή έκθεση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις με τον σύζυγό σου, μπορεί να βοηθήσει αρκετά στην σχέση.

Στην μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από μια καθηγήτρια ψυχολογίας του Northwestern, συμμετείχαν 120 ζευγάρια που ήταν παντρεμένοι από ένα έως 50 χρόνια.

Τα μισά ζευγάρια, δηλαδή τα 60, έπρεπε να γράψουν μια έκθεση με το τι θεωρούν αυτοί ευτυχισμένο γάμο και την μεγαλύτερη διαφωνία με τον σύντροφό τους, τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Επιπλέον, έπρεπε να ξοδέψουν άλλα επτά λεπτά για να γράψουν την διαφωνία από ένα τρίτο πρόσωπο που είχε ακούσει και τις δύο πλευρές.

Και τα 120 ζευγάρια, τσακώνονταν το ίδιο συχνά αλλά τα ζευγάρια που έγραφαν αυτή την έκθεση, είχαν λιγότερους καβγάδες μεταξύ τους και ήταν πιο ευτυχισμένοι.

Η καθηγήτρια ψυχολογίας που έκανε το πείραμα είπε: «Το να έχεις έναν πολύ ευτυχισμένο γάμο είναι σημαντικό και για εσένα τον ίδιο. Σε κάνει πιο ευτυχισμένο και υγιή. Λαμβάνοντας αυτό υπ' όψιν σου, το να σπαταλάς εφτά λεπτά, τρεις φορές το χρόνο, για να γράψεις την παραπάνω έκθεση, είναι μία από τις καλύτερες επενδύσεις που θα μπορούσες να κάνεις για το γάμο σου».

Η έρευνα γινόταν επί δυο χρόνια κάθε τέσσερις μήνες και τα αποτελέσματα για τα ζευγάρια που ακολούθησαν το παραπάνω πείραμα ήταν εντυπωσιακά αφού ο γάμος τους έγινε πιο ευτυχισμένος.

Η επικεφαλής της έρευνας συστήνει σε όλα τα ζευγάρια, παντρεμένα ή μη, να γράφουν έναν ανάλογο γραπτό κάθε τέσσερις μήνες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved