Μαθητές δημοτικού προσφέρουν φαγητό από το οικογενειακό τους γεύμα σε συσσίτια

Μια πρωτότυπη δράση αγάπης σχεδίασε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας Θεσσαλονίκης που προσφέρει σε άπορους «Ένα πιάτο την εβδομάδα».

Μαθητές δημοτικού προσφέρουν φαγητό από το οικογενειακό τους γεύμα σε συσσίτια

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, τα παιδιά θα λαμβάνουν μια φορά την εβδομάδα ένα άδειο κεσεδάκι, το οποίο καλούνται να γεμίσουν με φαγητό από το οικογενειακό τους γεύμα.

Το κεσεδάκι επιστρέφεται γεμάτο την Παρασκευή στο σχολείο και δίνεται από το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σε ιερούς ναούς της Θεσσαλονίκης για να καλυφθούν οι ανάγκες στα συσσίτια απόρων.

«Είδα σε μια εκπομπή πως το ποσοστό του πεταμένου φαγητού εξακολουθεί να αγγίζει το 25%. Σκέφτηκα ότι κάτι πρέπει να κάνουμε γι' αυτό, καθώς υπάρχουν συνάνθρωποί μας που δυσκολεύονται οικονομικά και στερούνται ακόμη και την τροφή. Πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να βάλουμε τα παιδιά σε αυτή τη διαδικασία της προσφοράς και ελπίζω πως είναι η αρχή να το πράξουν και άλλα σχολεία», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Τάσος Κοκόγιας.

Το συγκεκριμένο σχολείο διαθέτει περίπου 400 μαθητές και ήδη οι εκπαιδευτικοί όλων των τάξεων έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με τους μικρούς για το μήνυμα που θέλουν να διαδοθεί μέσα από αυτή τη δράση.

«Θέλουμε να περάσουμε στους μαθητές καθαρά το μήνυμα της αλληλεγγύης. Είναι ένας τρόπος υποστήριξης των ανθρώπων που έχουν πραγματικά ανάγκη. Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε μ' ένα πιάτο φαγητό από το οικογενειακό μας τραπέζι. Βέβαια, θα πρέπει να διασφαλίζετε και η ποιότητα του φαγητού», πρόσθεσε ο διευθυντής του σχολείου, Μάκης Τσουμάνας.

Η δράση ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα και θα διαρκέσει μέχρι τις διακοπές του Πάσχα. Σε περίπτωση, όμως, που είναι επιτυχής, μπορεί να συνεχιστεί και να λάβει μόνιμο χαρακτήρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved