Τι κάνουμε όταν ο χαρταετός μπλεχτεί σε ηλεκτροφόρα καλώδια;

Το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα είναι ένα αγαπημένο έθιμο και ευχάριστο για τα παιδιά. Όμως θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί καθώς ο χαρταετός αν μπλεχτεί σε καλώδια μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στην ηλεκτροδότηση.

Τι κάνουμε όταν ο χαρταετός μπλεχτεί σε ηλεκτροφόρα καλώδια;

Ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) συμβουλεύει να μην πετάτε τον χαρταετό κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.

Αν ο χαρταετός μπλεχτεί στα καλώδια, μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα και να μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια. Ειδοποιήστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Για την αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις υπηρεσίες του ανά τη χώρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved