Εγκαινιάστηκε το έκτο σχολείο που έκτισε η Σακίρα για τα φτωχά παιδιά! Τη Δευτέρα ξεκινούν τα μαθήματα

Την προσεχή Δευτέρα ξεκινούν τα μαθήματα στο νέο σχολείο που έφτιαξε η Σακίρα σε φτωχογειτονιά της Κολομβίας.

Εγκαινιάστηκε το έκτο σχολείο που έκτισε η Σακίρα για τα φτωχά παιδιά! Τη Δευτέρα ξεκινούν τα μαθήματα

Συνοδευόμενη από τον μικρό Μίλαν, η διάσημη τραγουδίστρια εγκαινίασε το σχολείο που θα μορφώσει περίπου 2000 παιδιά που προέρχονται από φτωχές οικογένειες ενώ θα τους παρέχει και γεύματα.

Αυτό είναι το 6ο κατά σειρά σχολείο που έχει χρηματοδοτηθεί από το ίδρυμά της Σακίρα, Pies Descalzos σε φτωχές περιοχές της πατρίδας της.

Το συγκρότημα έκτασης 7.700 τετραγωνικών μέτρων στη συνοικία Λόμας δελ Πάγιε περιλαμβάνει ένα νηπιαγωγείο, ένα δημοτικό σχολείο, ένα γυμνάσιο όπως επίσης μια βιβλιοθήκη, ένα εργαστήριο και εγκαταστάσεις επιστημών, αθλητικές εγκαταστάσεις και ένα πολιτιστικό κέντρο.

«Το να βλέπω αυτό το όνειρο να πραγματώνεται με γεμίζει χαρά, επειδή χρειάστηκε να καταβάλλουμε πολλή προσπάθεια αλλά τώρα αποτελεί μια πραγματικότητα. Η εκπαίδευση είναι ο μόνος τρόπος να επιτύχουμε την ισότητα και να σπάσουμε τα δεσμά της φτώχειας», δήλωσε η τραγουδίστρια.

Το σχέδιο κόστισε 7,8 εκατομμύρια δολάρια και οι τοπικές αρχές χρηματοδότησαν την κατασκευή δρόμων πρόσβασης και άλλων υποδομών που δεν υπήρχαν στην περιοχή.

Τα άλλα πέντε σχολεία που χτίστηκαν, παρέχουν παρέχουν γνώση και γεύματα καθημερινά για 4,000 παιδιά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved