Διασκεδάστε στις Απόκριες με εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων

Την Αποκριά θα μπορούν να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι, με δωρεάν εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων που θα διαρκέσουν μέχρι την Καθαρά Δευτέρα.

Διασκεδάστε στις Απόκριες με εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου προσπαθεί να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας ζωντανεύοντας πολλές γωνιές της πόλης με ρυθμό και χρώματα.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν 15 Φεβρουαρίου, όμως η επίσημη έναρξη τους θα γίνει παραδοσιακά την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Βαρβακείου, με συναυλία από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής και με πλούσια εδέσματα, προσφορά του Συλλόγου Κρεοπωλών Βαρβακείου Αγοράς. Το βράδυ το γλέντι θα μεταφερθεί στην Πλάκα με συναυλίες και παρέλαση καρναβαλιστών.

Για δύο Σαββατοκύριακα τα παιδιά θα διασκεδάσουν με την ψυχή τους. Τις Κυριακές 16 και 23 Φεβρουαρίου, στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και στον εξωτερικό χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου αντίστοιχα, οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν παίζοντας, τραγουδώντας, χορεύοντας, δημιουργώντας και κάνοντας face painting.

Ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για τα ήθη και τα έθιμα της Αποκριάς, θα σας διδάξουν Μουσεία του Οργανισμού.
Ο Οργανισμός αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τα Μουσικά του Σύνολα, που όλα αυτά τα χρόνια μας έχουν παρουσιάσει εξαιρετική δουλειά, και έτσι θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τη Φιλαρμονική Ορχήστρα, τη Συμφωνική Ορχήστρα, τη Χορωδία, τη Big Band και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής σε διάφορα σημεία της πόλης, αλλά και σε κλειστές αίθουσες.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου στο Λόφο του Φιλοπάππου, όπου μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν τα Κούλουμα με λαγάνα, χαλβά και φυσικά πολύ γλέντι. Εκεί, η Φιλαρμονική θα υποδέχεται τους Αθηναίους και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής θα ακολουθήσει με παραδοσιακή και λαϊκή μουσική με τους Μπάμπη Τσέρτο, Νάντια Καραγιάννη και Νίκο Καραγιάννη.

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα για τις εκδηλώσεις, θα βρείτε στο cityofathens.gr.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved