Ζώνες και παιδικά καθισματάκια μείωσαν κατά 43% τους θανάτους παιδιών από τροχαία στις ΗΠΑ

Μετά τις αυστηρότερες νομοθεσίες που έχουν εφαρμοστεί στις ΗΠΑ για τη χρήση των παιδικών καθισμάτων σε μικρά παιδιά στο αυτοκίνητο, οι θάνατοι παιδιών κάτω των 12 ετών, έχουν μειωθεί κατά 43%.

Ζώνες και παιδικά καθισματάκια μείωσαν κατά 43% τους θανάτους παιδιών από τροχαία στις ΗΠΑ

Η έρευνα διεξήχθη από το Ομοσπονδιακό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών και αφορούν τα έτη μεταξύ 2002 και 2011. Παρά την μεγάλη μείωση δυστυχημάτων σε τροχαία, αυτά τα χρόνια, 9000 παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία.

Τα στοιχεία αυτά αναδεικνύουν τις ανισότητες που οφείλονται στην φυλή και το κοινωνικό περιβάλλον. Σε αυτό το πλαίσιο υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες τα έγχρωμα και ισπανόφωνα παιδιά που σκοτώθηκαν σε ένα τροχαίο να μην είχαν φορέσει την ζώνη ασφαλείας τους.

Η έκθεση δείχνει ότι από το 2009 έως το 2010, το 45% των μαύρων παιδιών και το 46% των ισπανόφωνων παιδιών που έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο δεν είχαν προσδεθεί με τη ζώνη ασφαλείας, έναντι μόλις ενός 26% των λευκών παιδιών.

«Κανένα παιδί δεν θα έπρεπε να χάνει την ζωή του σε ένα τροχαίο δυστύχημα επειδή δεν φόραγε ζώνη ασφαλείας και εντούτοις εκατοντάδες παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο στις ΗΠΑ» υποστήριξε ο Δρ Τομ Φράιντεν, διευθυντής του CDC.

Τουλάχιστον, στις πολιτείες όπου είναι υποχρεωτικό από το νόμο τα παιδιά να φορούν ζώνες ασφαλείας, τα περισσότερα παιδιά προσδένονται σωστά στα καθίσματά τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved