Η σχολική βία θεριεύει: 1 στους 10 μαθητές έχει πέσει θύμα της

Ανησυχία προκαλούν τα αποτελέσματα νέας έρευνας που ήρθε στο φως της δημοσιότητας για την σχολική βία.

Η σχολική βία θεριεύει: 1 στους 10 μαθητές έχει πέσει θύμα της

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και δείχνουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα στα σχολεία. Η βία είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τσαμπίκας Ιατρίδη, με θέμα «Σχολική βία και μέσα κοινωνικής δικτύωσης» το 10% του συνόλου των μαθητών έχει πέσει θύμα βίας από συνομηλίκους ή μαθητές άλλων ηλικιών.

Όσο για το ποιοι είναι οι δράστες; Σύμφωνα με την έρευνα, το 5% προέρχεται από τον μαθητικό πληθυσμό, ενώ η αναλογία των εμπλεκομένων σε περιστατικά βίας, είναι 3 προς 1 (αγόρια - κορίτσια). Τα αγόρια εμπλέκονται περισσότερο σε περιστατικά σωματικής βίας και τα κορίτσια σε λεκτικής.

Σύμφωνα με έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων «Π.& Α. Κυριακού», σε αντιπροσωπευτικό δείγμα εφήβων 15-16 ετών από επτά ευρωπαϊκές χώρες, διαπιστώθηκε ότι 12,7% εμφανίζουν «οριακή διαδικτυακή συμπεριφορά», ενώ 1,2% εμφανίστηκαν να παρουσιάζουν «συμπεριφορές εξάρτησης».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved