Επιστρέφει στην Ελλάδα η 16χρονη Μυρτώ -Επιτυχής η τελευταία της επέμβαση

Στην Ελλάδα επιστρέφει η 16χρονη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη που νοσηλευόταν από τον Ιούλιο του 2012 σε κλινική της Βοστόνης μετά από βάναυση επίθεση που δέχτηκε στην Πάρο.

Επιστρέφει στην Ελλάδα η 16χρονη Μυρτώ -Επιτυχής η τελευταία της επέμβαση

Η τελευταία επέμβαση που έκανε η 16χρονη ήταν επιτυχής και όπως έκριναν οι γιατροί, μπορεί να πάρει εξιτήριο και να γυρίσει πίσω στην πατρίδα της.

Η Μυρτώ υποβλήθηκε σε επέμβαση για την παροχέτευση ενός ισχυρού μυοχαλαρωτικού, μέσω της «αντλίας μπακλοφέν» για την αντιμετώπιση των επώδυνων περιστατικών σπαστικότητας που τη βασανίζουν.

Μετά το εξιτήριο που θα πάρει στις 23 Ιανουαρίου, θα εισαχθεί σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα.

Στην Αμερική θα μεταβεί και ο υπουργός Υγείας, Αδωνης Γεωργιάδης, με σκοπό την επίλυση της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Ομοσπονδίας Ομογενών της Βοστόνης και της οικογένειας Παπαδομιχελάκη για την διαχείριση των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν από έρανο για τα ιατρικά έξοδα της Μυρτώς.

Όπως ισχυρίζεται η μαμά της Μυρτώς, τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί για την κόρη της, δεν έχουν δοθεί όλα και καταγγέλλει την Ομοσπονδία αδιαφανείς διαδικασίες στον έρανο.

Δηλώνει πως από την αρχή υπήρχαν κενά στους λογαριασμούς και όταν ζητούσε να δει τις επιταγές και τα ονόματα των δωρητών, η Ομοσπονδία το αρνιόταν με έντονες αντιδράσεις. Υπήρχαν χρήματα που έχουν σταλθεί αλλά δεν έχουν μπει στον λογαριασμό.

Η Ομοσπονδία Ομογενών δεν είχε τοποθετηθεί μέχρι πρόσφατα. Ο δικηγόρος τους, κ. Δημήτρης Ιωαννίδης, μίλησε στο «ΘΕΜΑ». Δήλωσε πως ο αρχικός σκοπός του εράνου ήταν να συγκεντρωθεί το ποσό των 25.000 δολαρίων ώστε να αγοραστεί ένα μηχάνημα και να μπορεί η Μυρτώ να επικοινωνεί με την οικογένειά της. Από την στιγμή που συγκεντρώθηκαν περισσότερα, αποφασίστηκε να καλυφθούν επιπλέον ιατρικά έξοδα για μια επέμβαση.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος: «Τα χρήματα τα διαχειρίζεται η Ομοσπονδία προκειμένου να γνωρίζει πώς και για ποιες ανάγκες ξοδεύονται. Αυτό γίνεται για να υπάρχουν αποδείξεις έτσι ώστε να μην κατηγορηθεί κανένα μέλος της για παραπλάνηση από τους Ελληνες ομογενείς. Ακόμα και αν επιστρέψει η Μυρτώ στην Ελλάδα, προτείναμε στους γονείς της να μας προσκομίσουν αποδείξεις από τα έξοδά της, σε περίπτωση που δεν καλύπτονται από το ελληνικό κράτος, και η Ομοσπονδία να στέλνει τα χρήματα απευθείας στον γιατρό ή τον αρμόδιο φορέα. Επίσης, η νεολαία της Ομογένειας σκοπεύει κάθε χρόνο να πραγματοποιεί μια χοροεσπερίδα προκειμένου να συγκεντρώνει χρήματα και να καλύπτει ιατρικές ανάγκες της Μυρτώς. Τα χρήματα ωστόσο, δεν θα δοθούν στην οικογένεια, αφού δεν ήταν αυτός ο αρχικός σκοπός του εράνου».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved