Κάντο όπως στην Ευρώπη! «Λευκή εβδομάδα» για σκι για όλους τους μαθητές

Την «λευκή εβδομάδα» θέλει να υιοθετήσει η Ελλάδα, έναν θεσμό που πραγματοποιείται στα σχολεία της Ευρώπης ώστε τα παιδιά να κάνουν σκι.

Κάντο όπως στην Ευρώπη! «Λευκή εβδομάδα» για σκι για όλους τους μαθητές

Η «λευκή εβδομάδα» ή «σχολική ανάπαυλα», αποτελεί έναν ετήσιο θεσμό στην Ευρώπη όπου τα σχολεία κλείνουν για μια εβδομάδα τον χειμώνα και πηγαίνουν τα παιδιά για σκι.

Την πρόταση έκανε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και σκοπός της είναι να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο. Αν τελικά ο θεσμός υιοθετηθεί, θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα, στις 4-7 Μαρτίου.

Θα δοθούν όμως και κίνητρα στους γονείς για να μπορέσουν να πηγαίνουν στα χιονοδρομικά κέντρα αφού, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΠΟΞ, Κώστα Λεβέντη, τα ξενοδοχεία θα κατεβάζουν τις τιμές τους έως 50%.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, προτείνει για τις διδακτικές ώρες που θα χαθούν μέσω του θεσμού, να αναπληρωθούν με δύο τρόπους: Με την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς κατά δυο μέρες νωρίτερα συν την επιμήκυνση της κατά δύο μέρες και η δεύτερη επιλογή, είναι να περικοπούν οι πέντε σχολικοί περίπατοι που γίνονται κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Το 2004, τα καταλύματα του Πηλίου είχαν φιλοξενήσει 5.000 μαθητές αφού τα Ελληνικά σχολεία είχαν χρηματοδοτηθεί για την οργάνωση τετραήμερων και πενθήμερων ψυχαγωγικών εκδρομών σε ορεινούς προορισμούς έχοντας ένα θετικό αντίκτυπο στον τουρισμό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved