Ο Πάπας βάφτισε μωρό εκτός θρησκευτικού γάμου και προέτρεψε τις μητέρες να θηλάσουν την ώρα του μυστηρίου!

Ο Πάπας Φραγκίσκος έσπασε για ακόμη μία φορά το πρωτόκολλο βαφτίζοντας ένα μωρό εκτός θρησκευτικού γάμου, ενώ την ίδια ώρα εξέπληξε τις παρευρισκόμενες μαμάδες λέγοντάς τους: «εάν πεινούν τα μωρά σας, νοιώστε άνετα και ταΐστε τα» 

Ο Πάπας βάφτισε μωρό εκτός θρησκευτικού γάμου και προέτρεψε τις μητέρες να θηλάσουν την ώρα του μυστηρίου!

Η βάφτιση της μικρής Τζούλια πραγματοποιήθηκε στον χώρο της Καπέλα Σιστίνα όπου ο Πάπας βάφτισε άλλα 31 παιδιά. Οι γονείς της επτά μηνών Τζούλια, είχαν πλησιάσει πριν λίγο καιρό τον Ποντίφικα σε μια ακρόαση του Βατικανού και είχαν εκδηλώσει την επιθυμία τους να βαπτίσει ο ίδιος την κορούλα τους. Οι δυο τους είναι στρατιωτικοί από την Απουλία που υπηρετούν την Τοσκάνη.

Αν και μέχρι σήμερα για την καθολική εκκλησία η βάφτιση αυτή είναι απαγορευτική, ο Πάπας Φραγκίσκος «έσπασε» το πρωτόκολλο!

Κατά την διάρκεια των βαφτίσεων, το κλάμα των μωρών ακουγόταν δυνατά. Οπως δήλωσε ο Πάπας χαρακτηριστικά: «Η πιο όμορφη χορωδία σήμερα είναι αυτή των μωρών», ενώ προέτρεψε τις μανούλες που τα μωράκια τους πείνασαν κατά τη διάρκεια της τελετής, να νιώσουν άνετα και να τα ταΐσουν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved