Πακιστάν: Θάνατος δια λιθοβολισμού σε γυναίκα επειδή είχε κινητό τηλέφωνο

Η Αρίφα Μπίμπι εκτελέστηκε αφού το δικαστήριο του Πακιστάν εξέδωσε ποινή θανάτου δια λιθοβολισμού.

Πακιστάν: Θάνατος δια λιθοβολισμού σε γυναίκα επειδή είχε κινητό τηλέφωνο

Οι θείοι της, τα ξαδέρφια της και άλλα μέλη της οικογένειάς της, εκτέλεσαν την εντολή του δικαστηριού μέχρι που η κοπέλα πέθανε. Το αδίκημα; Η νεαρή κοπέλα είχε... κινητό τηλέφωνο!

Μετά το θάνατό της, την έθαψαν μακριά από το σπίτι της, στην έρημο και απαγόρεψαν στα μέλη της οικογένειάς της να παραβρεθούν στην κηδεία ή να ξέρουν που βρίσκεται θαμμένη.

Η ποινή του λιθοβολισμού, η οποία συνήθως επιβάλλεται σε γυναίκες, ισχύει και στην περίπτωση μοιχείας, αν και τα τελευταία χρόνια σπάνια εκτελείται τελικά έως και καθόλου.

Η Ναουρίν Σάρεν, εκπρόσωπος της ομάδας των δικαιωμάτων των γυναικών, λέει πως οι γυναίκες ζουν κάτω από τον μουσουλμανικό νόμο και ο λιθοβολισμός είναι μια τακτική που χρησιμοποιούν για να κρατήσουν τις γυναίκες υπό έλεγχο. Ο λιθοβολισμός είναι μια πολύ βαία και βασανιστική τιμωρία η οποία οδηγεί στον αργό θάνατο και όπως λέει η ίδια γίνεται για να τιμωρήσει τις γυναίκες για την σεξουαλικότητά τους και τις βασικές ελευθερίες τους.

Η ασιατική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξήγησε την πράξη του λιθοβολισμού εις βάρος των γυναικών σε ένα πρόσφατο δελτίο Τύπου: «Λιθοβολισμοί σε θάνατο είναι μια βάρβαρη πράξη από μια πρωτόγονη κοινωνία. Η κοινωνία έστειλε το μήνυμα ότι η βία είναι ο τρόπος για να ασχοληθεί με τις γυναίκες και άλλες ευάλωτες ομάδες. Τα δικαιώματα των γυναικών έχουν εξουδετερωθεί από τη χρήση αυτών των μορφών τιμωρίας. Η πακιστανική κοινωνία έχει εκφυλιστεί σε σημείο που, αν μια γυναίκα, κρατάει ένα κινητό τηλέφωνο έχει διαπράξει σοβαρό έγκλημα».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved