Ερευνα: Το 81% των γυναικών φοβάται ότι ένα παιδί μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην καριέρα τους

Μία γυναίκα που ασχολείται με την καριέρα της, μπορεί να είναι ταυτόχρονα και μία μανούλα με ένα παιδί; Σίγουρα οι περισσότερες γυναίκες τα κάνουν και τα δύο. Το θέμα είναι όμως αν τα καταφέρνουν και στους δύο τομείς.

Ερευνα: Το 81% των γυναικών φοβάται ότι ένα παιδί μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην καριέρα τους

Νέα έρευνα που έρχεται στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτει ότι το 81% των γυναικών θεωρεί ότι η απόκτηση ενός παιδιού, επρόκειτο να βλάψει την καριέρα τους και τα επαγγελματικά τους σχέδια.

Στη νέα μελέτη συμμετείχαν 10.000 γυναίκες από τη Μεγάλη Βρετανία, ηλικίας 28-40 ετών.

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα; Τα δύο τρίτα αυτών ισχυρίστηκαν ότι οι προσδοκίες τους να είναι πετυχημένες τόσο στην προσωπική τους ζωή όσο και στην επαγγελματική τους, είναι μη ρεαλιστικές.

Το 89% αυτών, θεωρεί ότι ως εργαζόμενες μητέρες αποτελούν καλύτερα πρότυπα για τα παιδιά τους.

Στο δημοσίευμά της, η MailOnline, φιλοξενεί συνεντεύξεις από εργαζόμενες μητέρες οι οποίες εξομολογούνται τις δικές τους εμπειρίες.

Η 35χρονη Αντελίν Ντίαμπ, global manager της Aviva Investors είναι φρεσκοπαντρεμένη και αναφέρει στην συνέντευξή της, τις ανησυχίες της για το πώς θα μπορέσει να συνδυάσει καριέρα και οικογένεια.

«Στόχος μου είναι να αποκτήσω παιδιά, χωρίς ωστόσο να συμβιβαστώ σε ό,τι αφορά την επαγγελματική μου ανέλιξη και επιτυχία. Με ανησυχεί το γεγονός ότι επικρατεί η αντίληψη ότι όταν μια γυναίκα κάνει παιδιά, μειώνονται οι πιθανότητες να εξελιχθεί επαγγελματικά».

«Προτού κάνω τα δικά μου παιδιά θεωρούσα ότι θα κατάφερνα να τα κάνω όλα. Να είμαι η ιδανική μητέρα και να έχω και καριέρα. Προσπάθησα να βρω κατάλληλη νταντά για τα παιδιά μου, όμως όσο περνούσε ο καιρός ένιωθα ότι δεν ήθελα να μεγαλώσει κάποιος ξένος τα παιδιά μου. Ένιωσα μεγάλη ανακούφιση όταν ο εργοδότης μου, μού έκανε αυτή τη διευκόλυνση. Θα μου λείψει το να πηγαίνω στο γραφείο και ανησυχώ για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό στη καριέρα μου μακροχρόνια, όμως αυτή ήταν η πιο ανώδυνη απόφαση που μπορούσα να αντέξω», αναφέρει χαρακτηριστικά η 33χρονη Ρεμπέκα Ράιτ, δικηγόρος στο επάγγελμα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved