Συγκλονίζει η ιστορία της 19χρονης φοιτήτριας που έχασε τη μάχη για τη ζωή από νευρική ανορεξία

Ήταν 17 χρονών όταν η νευρική ανορεξία της χτύπησε την πόρτα. Τα τελευταία δύο χρόνια έδινε καθημερινά μάχη για να βγει νικήτρια. Δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε και στα 19 της ηττήθηκε από την ασθένεια.

Συγκλονίζει η ιστορία της 19χρονης φοιτήτριας που έχασε τη μάχη για τη ζωή από νευρική ανορεξία

Χιλιάδες κορίτσια σε όλον τον κόσμο δίνουν μάχη με την νευρική ανορεξία. Η ιστορία της 19χρονης φοιτήτριας όμως συγκλονίζει. Η Αβεριλ Χαρτ μόλις έγινε η πρώτη διάγνωση νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο για ένα μεγάλο διάστημα, περίπου 10 μήνες.

Μετά από αυτό και αφού είχε συχνή παρακολούθηση από τους γιατρούς της κατάφερε και ξεπέρασε αισθητά το πρόβλημα υγείας της. Έτσι το όνειρό της να πάει στο Πανεπιστήμιο έγινε πραγματικότητα, και οι γονείς της την άφησαν να πάει κάπου κοντά και με συνεχή επιτήρηση από κάποιον ειδικό.

Οι γιατροί που την παρακολουθούσαν όλο το διάστημα, κατέστησαν σαφές στην οικογένεια της 19χρονης, ότι δεν θα πρέπει ούτε ένα κιλό.

Και εδώ αρχίζει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για εκείνη. Ο ειδικός που την ανέλαβε ήταν άπειρος σε θέματα νευρικής ανορεξίας, με αποτέλεσμα η μικρή ασθενής του να χάνει βάρος και εκείνος να μην το καταλαβαίνει.

Μετά από 6 εβδομάδες όταν ο μπαμπάς της και η αδελφή της που την επισκέφθηκαν, αντίκρισαν έναν άλλον άνθρωπο. Ένα τρομερό αδύνατο και αδύναμο κορίτσι. Αμέσως ειδοποίησαν τους γιατρούς που την παρακολουθούσαν προτού αναχωρήσει για τις σπουδές της. Μάταια όμως. Ήταν ήδη αργά.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε από την ασθένεια.
Η συγκλονιστική ιστορία της, κάνει το γύρο του κόσμου με στόχο να αφυπνιστεί η Ιατρική Φροντίδα που δεν υπάρχει στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Ένας εκπρόσωπος του Tameside Hospital, δήλωσε: «Σε ορισμένες περιπτώσεις στο παρελθόν, η φροντίδα που προσφέρθηκε στους ασθενείς μας δεν πληρούσε τα απαραίτητα και για αυτό οφείλουμε μια συγγνώμη. Είμαστε σε διαδικασία βελτίωσης.»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved