Θα απολυθεί τελικά η καθηγήτρια που μονόγραψε το γραπτό του γιου του Αντώνη Σαμαρά;

Σήμερα θα κριθεί η τύχη της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα, από το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ). H καθηγήτρια τρεις μήνες πριν, είχε συλλάβει σε ενδοσχολικές εξετάσεις τον γιο του πρωθυπουργού  Αντώνη Σαμαρά να αντιγράφει και του μονόγραψε το γραπτό.

Θα απολυθεί τελικά η καθηγήτρια που μονόγραψε το γραπτό του γιου του Αντώνη Σαμαρά;

Το Συμβούλιο θα κρίνει, εάν είναι νόμιμη ή όχι η εκ μέρους του Κολλεγίου Αθηνών (επικεφαλής του οποίου είναι ο αδελφός του πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Σαμαράς) καταγγελία σύμβασης της εκπαιδευτικού Μπουλούτα Ευφροσύνης, ΠΕ 04, η οποία τρεις μήνες πριν από την καταγγελία είχε πιάσει τον γιο του Αντώνη Σαμαρά σε ενδοσχολικές εξετάσεις να αντιγράφει. Οπως σημειώνει το tvxs.gr η συνεδρίαση του Συμβουλίου γίνεται κάτω από ισχυρότατες πολιτικές πιέσεις.

Το περιστατικό

Κατά τη διάρκεια των απολυτηρίων εξετάσεων της Γ' τάξης του Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών (Ιούνιος 2012) στο μάθημα της Χημείας και στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως επιτηρήτριας, αναγκάστηκε να ανακαλέσει πολλές φορές στην τάξη μαθητή, ο οποίος επιχειρούσε να αντιγράψει (ο μαθητής ήταν ο υιός του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά). Εν τέλει, αναγκάστηκε να μονογράψει την κόλλα του. Επειτα από έναν μόλις μήνα η Διοίκηση του Κολλεγίου προχώρησε σε καταγγελία σύμβασης της εκπαιδευτικού, η οποία υπηρετούσε επί είκοσι ένα (21) χρόνια στο Γυμνάσιο του Κολλεγίου Αθηνών και είχε επανειλημμένως αξιολογηθεί θετικά από τη Διεύθυνση του σχολείου (με την τελευταία- θετική - αξιολόγηση να έχει γίνει το σχολικό έτος 2011-2012).

Η εκπαιδευτικός αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκε. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με απόφασή του επέβαλλε την άμεση ολοκλήρωση της διοικητικής διαδικασίας από το ΚΥΣΔΕ, ώστε να εκδώσει οριστική απόφαση επί του θέματος. Ετσι το Συμβούλιο όρισε ημερομηνία εξέτασης σήμερα Πέμπτη, 28/11.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved