Πώς ένας μηχανικός αυτοκινήτων εφηύρε ένα νέο επικουρικό εργαλείο τοκετού (φωτογραφίες)

Τα μόνα εργαλεία για την βοήθεια του φυσιολογικού τοκετού μέχρι στιγμής, ήταν οι κουτάλες και οι βεντούζες. Τώρα με την βοήθεια ενός μηχανικού αυτοκινήτων, θα υπάρχει ένα βοηθητικό εργαλείο που θα μπορούν να χρησιμοποιούν ακόμα και άνθρωποι που δεν έχουν εκπαιδευτεί.

Πώς ένας μηχανικός αυτοκινήτων εφηύρε ένα νέο επικουρικό εργαλείο τοκετού (φωτογραφίες)

Η σύλληψη της ιδέας ήταν αρκετά περίεργη. Σύμφωνα με tanea.gr ο 59χρονος Χόρχε Οντον από την Αργεντινή, πριν κοιμηθεί είχε παρακολουθήσει ένα βίντεο στο youtube με τίτλο «Πώς βγάζουμε τον φελλό που έχει σφηνώσει σε ένα μπουκάλι». Έπειτα, το ίδιο βράδυ που κοιμήθηκε, ονειρεύτηκε ότι είχε εφεύρει μια επικουρική συσκευή για τον τοκετό, με παρόμοια τεχνική με αυτήν του φελλού.

Έτσι, όταν ξύπνησε, έψαξε στο σπίτι του για τα υλικά που χρειαζόταν και δημιούργησε το πρωτοποριακό εργαλείο.
Τα υλικά ήταν μια γυάλινη κανάτα στο ρόλο της μήτρας, μια κούκλα της κόρης του στο ρόλο του βρέφους, μια σακούλα και ένα μανίκι που βοηθάει το μωρό να βγει από την μήτρα. Με τη βοήθεια του βίντεο για τον φελλό, κατάφερε να βγάλει την κούκλα από την κανάτα.

Μέσα σε λίγες ημέρες, τελειοποίησε την συσκευή του και κατάφερε με την βοήθεια γυναικολόγου, να φέρει στον κόσμο ένα παιδί.

Η τελική συσκευή αποτελείται από μια σακούλα πολυουρεθάνης που βρίσκεται μέσα σε ένα μανίκι που μπαίνει γύρω από το κεφάλι του μωρού. Η σακούλα φουσκώνει οπότε το μωρό δεν διατρέχει κίνδυνο πνιγμού και έτσι ο γιατρός μπορεί να τραβήξει το κεφάλι του μωρού έξω.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και οι εταιρείες Ιατρικής Τεχνολογίας των ΗΠΑ, χρηματοδότησε την ιδέα και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε τριάντα τοκετούς ενώ σύντομα αναμένεται να δοκιμαστεί σε Νότια Αφρική, Κίνα και Ινδία.

Η εταιρεία που το κατασκευάζει, θα κάνει κάποιες τελευταίες βελτιώσεις. Η νέα συσκευή είναι πιο ασφαλής από τις βεντούζες και τις κουτάλες που θέλουν αρκετή εκπαίδευση ενώ αυτή χρειάζεται μόνο λίγες ώρες εκπαίδευσης.

Η καινούργια συσκευή αναμένεται να μειώσει τις καισαρικές τομές και να σώσει πολλά νεογέννητα βρέφη σε φτωχές χώρες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved