Ξεκινάει και πάλι πιο ανανεωμένο το πρόγραμμα Erasmus+

Υπερψηφίστηκε το νέο πρόγραμμα Erasmus+ για την κινητικότητα στην εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό για το 2014-2020.

Ξεκινάει και πάλι πιο ανανεωμένο το πρόγραμμα Erasmus+

Μετά από ένα μακρύ διαπραγματευτικό διάλογο με το Συμβούλιο και την Επιτροπή, υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το Erasmus+ που θα ισχύσει την επταετία 2014-2020 και υπολογίζεται ότι μέχρι το 2020 μέσω του προγράμματος θα έχουν μετακινηθεί 5 εκατ. νέοι.

Ο προϋπολογισμός του θα είναι ύψους 14 δισ. ευρώ, δηλαδή αυξημένο κατά 40% σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα Erasmus.

Στο νέο πρόγραμμα εντάσσονται, διατηρώντας την αυτονομία τους και με καθορισμένους τους προϋπολογισμούς τους, τα ήδη πετυχημένα προγράμματα Erasmus, Erasmus Mundus, Tempus, Comenius Leonardo di Vinci, Grundtvig, Νεολαία σε Δράση, Jean Monnet, καθώς και τα διμερή προγράμματα μεταξύ της ΕΕ και τρίτων χωρών για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ένα ειδικό κεφάλαιο του επταετούς προγράμματος αναφέρεται στον αθλητισμό, υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες και δράσεις που στοχεύουν στην αντιμετώπιση του ντόπιγκ και των στημένων παιχνιδιών, της βίας και των διακρίσεων.

Ο νέος θεσμός των χαμηλότοκων δανείων ύψους 12.000-18.000 ευρώ για μεταπτυχιακές σπουδές μονοετούς ή διετούς φοίτησης αντίστοιχα, προτείνεται ως επιπλέον δυνατότητα για την κινητικότητα των νέων, που δεν απειλεί τα ισχύοντα συστήματα χρηματοδότησης και υποτροφιών. Εντούτοις, το νομοθετικό κείμενο προβλέπει την αξιολόγηση του νέου θεσμού στο μέσον της επταετούς διάρκειας του προγράμματος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved