Από φέτος οι μαθητές των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων θα μιλούν... κινέζικα!

Η έναρξη διδασκαλίας της κινέζικης γλώσσας γίνεται από φέτος στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία στην Ελλάδα με χρηματοδότηση της Κινεζικής Πρεσβείας.

Από φέτος οι μαθητές των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων θα μιλούν... κινέζικα!

Με την αφορμή της έναρξης των κινέζικων, ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Du Qiwen, δήλωσε: «Η Κίνα και η Ελλάδα έχουν παραδοσιακά καλές σχέσεις συνεργασίας, οι οποίες εντατικοποιούνται ολοένα και περισσότερο. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις έναν λαό και να συνεργαστείς μαζί του, είναι να μιλάς τη γλώσσα του. Η κινεζική γλώσσα αποτελεί μια από τις πέντε εργασιακές γλώσσες του ΟΗΕ, ενώ παράλληλα ομιλείται από το 1/5 του παγκόσμιου πληθυσμού. Σχεδόν 30 εκατομμύρια άνθρωποι σπουδάζουν την κινέζικη γλώσσα. Από σήμερα θα αρχίσετε να μαθαίνετε την Κινέζικη γλώσσα στα σχολεία σας. Είστε οι μελλοντικοί πρέσβεις του ελληνικού πολιτισμού στη Κίνα. Καλή μας επιτυχία», είπε απευθυνόμενος στους μαθητές των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, στα οποία εντάσσεται η κινεζική γλώσσα.

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, τόνισε πως «Η διδασκαλία αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα των Μαθητικών Ομίλων των σχολείων, που έχουν το σκοπό, την αξιοποίηση των ιδιαίτερων κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών, αλλά και τη δημιουργία πυρήνων δημιουργίας και αριστείας. Θέλω να ευχαριστήσω, ιδιαίτερα την Κινεζική Κυβέρνηση, γιατί διαθέτει εκπαιδευτικούς για τη διδασκαλία της κινεζικής γλώσσας, χωρίς να επιβαρύνεται το Ελληνικό Δημόσιο».

Ο κ. Αρβανιτόπουλος σημείωσε τέλος πως «οι δυνατότητες της συνεργασίας των δυο χωρών, που αποτελούν τους φορείς δυο εκ των αρχαιοτέρων και σημαντικότερων πολιτισμών, είναι απεριόριστες».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved