Ενα στα τρία παιδιά «σερφάρει» πριν μιλήσει!

Από την κούνια τους κιόλας, ασχολούνται με την τεχνολογία και τα γκατζετάκια. Κάποτε θα φάνταζε απίθανο, σήμερα όμως είναι η πραγματικότητα.

Ενα στα τρία παιδιά «σερφάρει» πριν μιλήσει!

Ένα στα τρία παιδιά πριν καλά καλά πει τις πρώτες του λέξεις, κάνει βουτιά στην τεχνολογία, αποκτώντας άριστη γνώση σε ότι αφορά στις ηλεκτρονικές συσκευές! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μία νέα αμερικανική έρευνα, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Μόλις το 29% των παιδιών ηλικίας 1-3 ετών παίζει στα δύο του δάχτυλα, τις ταμπλέτες και τα smartphones, ενώ το 57% των γονιών τους ανησυχεί για αυτήν την δραστηριότητα. Εντυπωσιακό είναι ότι μέχρι την ηλικία των 9 ετών, όταν δηλαδή το παιδί βρίσκεται στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, έχει αποστείλει κατά μέσο όρο 116 sms και 85 email!

To 38% των παιδιών κάτω των 2 ετών, έχει χρησιμοποιήσει iphone όχι για να μιλήσει στο τηλέφωνο, αλλά για να παίξει παιχνίδια, ενώ το ποσοστό αυτό το 2011 ήταν περίπου στο 10%!

«Πρόκειται για μία πρωτοφανή αλλαγή ως προς τον τρόπο που τα παιδιά αντιλαμβάνονται και «καταναλώνουν» τα συγκεκριμένα μέσα», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ερευνητές. Αυτό όμως που συμβουλεύει η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής στους γονείς, είναι να μην βρίσκονται τα παιδιά ηλικίας ως 2 ετών, μπροστά σε οθόνες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved