Καμπότζη: Εκατοντάδες άνθρωποι στην ουρά για να πάρουν την ευλογία του... θαυματουργού μωρού

Μια μεγάλη ουρά σχηματίζεται έξω από το σπίτι μιας απλής οικογένειας που ζει στη Καμπότζη.

Καμπότζη: Εκατοντάδες άνθρωποι στην ουρά για να πάρουν την ευλογία του... θαυματουργού μωρού

Εκατοντάδες άνθρωποι καταφθάνουν καθημερινά στο σπίτι που ζει ο Κονγκ Κενγκ, ένα αγοράκι δυο ετών που πιστεύεται ότι θεραπεύει με μαγεία.

Πολλοί βρίσκονται σε αναπηρικά καροτσάκια. Άλλοι έχουν στην αγκαλιά τους παιδιά με παραμορφωμένα άκρα και περιμένουν υπομονετικά κατά μήκος ενός χωματόδρομου που οδηγεί σε ένα ξύλινο, υπερυψωμένο σπίτι περιμένοντας να τους θεραπεύσει ο μικρός αυτός μάγος.

«Ανακαλύψαμε ότι ο γιος μου έχει μαγικές δυνάμεις όταν αρρώστησε ο παππούς του και το αγόρι τον θεράπευσε», υποστηρίζει η μητέρα του, η Πατ Σόεν, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.

Ένας πατέρας δήλωσε ότι άκουσε στο ραδιόφωνο ότι το αγόρι έχει μαγικές δυνάμεις και περίμενε επί μία ημέρα για να του ζητήσει να θεραπεύσει τον γιο του, ο οποίος πάσχει από πολιομυελίτιδα. «Τον πήγα στους δυτικούς γιατρούς αλλά δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Εδώ πληρώνω 4.000 ρίελ (1 δολάριο) για τη θεραπεία», είπε.

Πολλοί που δεν κατανοούν ή δεν αποδέχονται ότι η ασθένειά τους είναι ανίατη με τα σημερινά δεδομένα, είναι πρόθυμοι να ταξιδεύουν επί μέρες για να αγοράσουν λίγη ελπίδα από το μικρό αγόρι.

Όμως από τη στιγμή που τα μέσα εξάπλωσαν τη φήμη του μικρού, το πλήθος έχει μεγαλώσει πολύ με αποτέλεσμα η μητέρα και το παιδί να κρύβονται στο σπίτι ενός συγγενούς ενώ πλέον θεραπεύει μόνο τις πιο βαριές περιπτώσεις.

Από την κατάσταση αυτή, επωφελούνται και διάφοροι έμποροι που πουλάνε τα αγαθά τους για τους πεινασμένους και διψασμένους ανθρώπους που περιμένουν επί ώρες ενώ άλλοι πουλάνε παιχνίδια με τη πρόφαση ότι είναι «το κατάλληλο παιχνίδι» για τον θεραπευτή.

Όσοι δεν καταφέρνουν να δουν τον Κονγκ φεύγουν από το χωριό με ένα δεμάτι «μαγικών» κλαδιών και με φύλλα που «ευλόγησε» ο μικρός, τα οποία πρέπει να τα βάλουν στο τσάι τους και να πιουν.

Ο αρχηγός του χωριού, Σου Χεν, είπε ότι 500-700 άνθρωποι αγοράζουν σε καθημερινή βάση τα «μαγικά φύλλα», επιμένοντας ότι και ο ίδιος πιστεύει στις θεραπευτικές δυνάμεις του παιδιού και αναφέροντας παραδείγματα ανθρώπων που θεραπεύτηκαν.

Η επαρχία Κομπόνγκ Τσαμ της Καμπότζης που βρίσκεται το παιδί, απέχει περίπου τρεις ώρες με το αυτοκίνητο από την πρωτεύουσα της χώρας. Όλοι όμως τρέφουν μια ελπίδα πως το αγόρι θα θεραπεύσει την ασθένειά τους αφού το σύστημα υγείας της Καμπότζης είναι γνωστό πως πάσχει από χρόνια διαφθορά ενώ κακοπληρωμένοι, ανεκπαίδευτοι γιατροί ζητούν χρήματα από τους ασθενείς για να συμφωνήσουν να τους υποβάλουν σε θεραπεία. Ακόμα και οι πιο εύποροι άνθρωποι, πηγαίνουν σε άλλες κοντινές χώρες για νοσηλεία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved