Επεκτείνεται σταδιακά σε όλα τα σχολεία η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού Έργου

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου παιδείας την φετινή σχολική χρόνια θα επεκταθεί η Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και του Εκπαιδευτικού Έργου στα σχολεία και στα νηπιαγωγεία.

Επεκτείνεται σταδιακά σε όλα τα σχολεία η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού Έργου

Μετά την εφαρμογή του τριετούς πιλοτικού προγράμματος «Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου – Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης», ο θεσμός θα εφαρμοστεί σταδιακά σε όλα τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία. Σε πρώτη φάση, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση και επιμόρφωση των Σχολικών Συμβούλων και όλων των Διευθυντών Διευθύνσεων, για να ακολουθήσει σταδιακή ενημέρωση/επιμόρφωση όλων των Διευθυντών των σχολικών μονάδων της χώρας.

Κατά την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος Αξιολόγησης, που βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης, όπως αναφέρει το dikaiologitika, συμμετείχαν 500 σχολικές μονάδες και 5000 εκπαιδευτικοί, ενώ υποστηρίχθηκε αποτελεσματικά από τους Σχολικούς Συμβούλους ΠΕ και ΔΕ και τις υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ σε περιφερειακό και σε κεντρικό επίπεδο. Τα αποτελέσματα από την υλοποίηση του έργου της ΑΕΕ είναι πολύ καλά. Τα σχολεία εφάρμοσαν διαδικασίες αυτοαξιολόγησης και υλοποίησαν ποικίλα και ποιοτικά σχέδια δράσης για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου στο σχολείο.

Αναπτύχθηκε η επικοινωνία και η συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών, βελτιώθηκε το κλίμα και οι σχέσεις μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας, υποστηρίχθηκε η επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών, ενισχύθηκε η εμπιστοσύνη της κοινωνίας προς το σχολείο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved