Εν αναμονή των αποτελεσμάτων DNA για να διαπιστωθεί αν ο νεαρός Ρουμάνος είναι ο Μπεν Νίνταμ

Η υπόθεση του Μπεν Νίνταμ που χάθηκε, πριν από 22 χρόνια στην Κω, έχει ανοίξει ξανά έπειτα από παράκληση των γονέων του.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων DNA για να διαπιστωθεί αν ο νεαρός Ρουμάνος είναι ο Μπεν Νίνταμ

Οι εξελίξεις συνεχίζονται αφού ο νεαρός που βρέθηκε αναγνώρισε τον εαυτό του στο βίντεο και στις φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν στα διαδικτυακά μέσα και την τηλεόραση, αλλά φοβόταν να επικοινωνήσει με την Αστυνομία γιατί δεν ήξερε γιατί τον αναζητούσαν οι Αρχές.

Ο άνδρας, που εμφανίζεται σε βίντεο και στη φωτογραφία που έχει στην κατοχή της η Κυπριακή Αστυνομία, εντοπίσθηκε, σε πολύ μικρή απόσταση από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας στη Λεμεσό, όπου λήφθηκε το βίντεο.

Έδωσε πρόθυμα αίμα για εξετάσεις DNA ενώ στάλθηκε και από την Αγγλία το DNA του μικρού Μπεν, αλλά και το DNA της μητέρας του, Κέρι Νίνταμ.

Είναι 22 ετών, Ρουμανικής καταγωγής και διαμένει στην Κύπρο από τον Φεβρουάριο με τους θείους του όπου και εργάζεται. Την πληροφορία για το νεαρό έδωσαν γείτονες που τον αναγνώρισαν από τη φωτογραφία.

Η μητέρα του, δε σταμάτησε ποτέ να ελπίζει: «Θεωρώ ότι μπορεί να είναι εκείνος, όμως, η Αστυνομία γνωρίζει καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση το πρώτο πράγμα που θέλω να πω είναι ότι επιθυμούμε σαν οικογένεια και επιζητούμε τεστ DNA, ούτως ώστε να εξακριβωθεί η ταυτότητα του ανθρώπου που διακρίνεται στο βίντεο».

Το βίντεο που είδε το φως της επικαιρότητας, δείχνει έναν νεαρό στην ηλικία του Μπεν, δηλαδή περίπου 24 ετών, να κάθεται όρθιος σε μια εκκλησία, δίπλα σε έναν άντρα και μια γυναίκα Ρομά.

Το αρμόδιο τμήμα της κυπριακής Αστυνομίας για την Ιντερπόλ, με κατεπείγον μήνυμα, πληροφόρησε την Ιντερπόλ Ηνωμένου Βασιλείου και Ελλάδας, ώστε να αποσταλεί επειγόντως στην Κύπρο το γενετικό υλικό των γονιών του Μπεν, για να γίνει ταυτοποίηση.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, δήλωσε ότι με αφορμή την υπόθεση Μπεν και της μικρής Μαρίας, θα διεξαχθούν έρευνες και στην Κύπρο, για ενδεχόμενες πωλήσεις βρεφών από Ρομά.

Αναμένονται οι εξετάσεις DNA σήμερα το απόγευμα, για να φανερωθεί η αλήθεια μετά από 22 ολόκληρα χρόνια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved