Γυναίκα γέννησε με καισαρική τομή χωρίς αναισθησία

Η Φλιπ Ντάνινκ, 34 ετών ήθελε να γεννήσει στο σπίτι της, καθώς ήθελε να αποφύγει όλες τις ιατρικές παρεμβολές, όμως όταν ήρθε η ώρα του τοκετού κατάλαβε πως ό,τι ονειρευόταν δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα.

Γυναίκα γέννησε με καισαρική τομή χωρίς αναισθησία

Η Φλιπ ήταν ανένδοτη σχετικά με την επισκληρίδιο, αλλά έφτασε σε σημείο να έχει εξαντληθεί τόσο που επέλεξε να λάβει την χαμηλότερη δόση που μπορεί να γίνει. Καθώς πέρναγε η ώρα, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι δεν θα μπορούσε να γίνει φυσιολογικός τοκετός αν και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τα φέρουν εις πέρας.

Έτσι αποφάσισαν να της κάνουν ραχιαία αναισθησία η οποία όμως δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Σαράντα λεπτά αργότερα της χορηγήθηκε ακόμα μια δόση, διπλή αυτή την φορά αλλά η Φλιπ εξακολουθούσε να αισθάνεται τα πάντα, ακόμα και το παγωμένο σπρέι που χρησιμοποιούν οι αναισθησιολόγοι για να ελέγξουν την αντίδραση της μητέρας πριν προχωρήσει ο μαιευτήρας σε καισαρική τομή.

Το προσωπικό δεν ήξερε τι να κάνει. Δεν ήθελαν να κάνουν ολική αναισθησία καθώς φοβόντουσαν για αλλεργική αντίδραση και αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν μια μορφή ελέγχου του πόνου που γίνεται με αυτο-ύπνωση.

Η Φλιπ εξηγεί ότι ένιωσε πόνο μονάχα όταν βγάζανε τον μικρό όπου για 3 περίπου λεπτά "ξύπνησε" είδε το μωρό της το οποίο παρέδωσε στον σύντροφό της και ξαναγύρισε στην αυτο-ύπνωση της.

Η Φλιπ ήθελε να μάθει την αυτο-ύπνωση όπως λέει για να μπορέσει να γεννήσει στο σπίτι της και να έχει τον πλήρη έλεγχο του σώματός της αλλά ταυτόχρονα και να απολαύσει την γέννηση του παιδιού της. Υποστηρίζει ότι πολλές γυναίκες το κάνουν αυτό και ότι τις βοηθάει να γεννήσουν πιο εύκολα καθώς είναι χαλαρές και όλα γίνονται χωρίς καθόλου πόνο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved