Αντιδράσεις για τις αλλαγές στην χρήση απορρήτου στο Facebook από ανήλικους χρήστες!

Πριν από μερικές ημέρες γνωστοποιήθηκε πως άλλαξαν οι ρυθμίσεις απορρήτου στο Facebook για τους χρήστες ηλικίας 13 έως 17 ετών, αφήνοντας τους ελεύθερους να ανταλλάσσουν φωτογραφικό υλικό, ενημερώσεις και σχόλια με τους υπόλοιπους χρήστες!

Αντιδράσεις για τις αλλαγές στην χρήση απορρήτου στο Facebook από ανήλικους χρήστες!

Η κίνηση αυτή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από οργανώσεις υποστηρίζοντας ότι το κοινωνικό δίκτυο θυσιάζει την ασφάλεια και ιδιωτικότητα των εφήβων, με μοναδικό στόχο να αυξήσει τα κέρδη του. «Συχνά οι έφηβοι δεν έχουν επίγνωση πόσο μπορούν να εκτεθούν στα κοινωνικά δίκτυα.

Εξάλλου είναι γνωστό ότι διαφημιστές junk food, στην καλύτερη περίπτωση, και παιδόφιλοι στη χειρότερη, χρησιμοποιούν το Facebook για να βρουν υποψήφια θύματα», σχολίασε στον Guardian ο Jeffrey Chester, διευθυντής της ΜΚΟ. Από την πλευρά του, το Facebook, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Καθημερινής», υποστήριξε πως οι περισσότεροι έφηβοι είναι καλύτεροι χρήστες των social media από τους ανθρώπους μεγαλύτερων ηλικιών.

Αφού υπενθύμισε πως δεν είναι το πρώτο κοινωνικό δίκτυο που θα επιτρέψει τις δημόσιες αναρτήσεις στις ηλικίες 13-17 ετών, υποστήριξε πως λίγοι έφηβοι θα αξιοποιήσουν την αλλαγή των ρυθμίσεων απορρήτου, αλλάζοντας χειροκίνητα το στάτους των αναρτήσεών τους. Κάτι που θα κάνουν μόνον όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη να «ακουστούν» σε όλη την κοινότητα.

Πάντως, όπως σημειώνει ο Guardian, η κίνηση του Facebook δείχνει πως το κοινωνικό δίκτυο θέλει να γίνει ακόμη πιο ελκυστικό στους εφήβους καθώς, τουλάχιστον στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι μικρότερες ηλικίες φαίνεται να στρέφονται ολοένα περισσότερο σε υπηρεσίες όπως το SnapChat και το WhatsApp.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved