Έρευνα: Αυξημένος ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου εξαιτίας τραυματικής παιδικής ηλικίας!

Επιστήμονες από τη Γαλλία και τη Βρετανία διενεργώντας έρευνα κατέληξαν στ συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που βιώνουν τραυματικά γεγονότα κατά την παιδική ηλικία ίσως διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Έρευνα: Αυξημένος ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου εξαιτίας τραυματικής παιδικής ηλικίας!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, η τραυματική παιδική ηλικία αυξάνει έως 80% τον κίνδυνο θανάτου πριν από την ηλικία των 50 ετών. Ως τραυματικές εμπειρίες ορίσθηκαν από τους επιστήμονες συνθήκες, όπως η παραμέληση ή κακοποίηση ανηλίκου, η διαβίωση του παιδιού σε ίδρυμα, η φυλάκιση μέλους της οικογένειάς τους και το κακό διαζύγιο των γονέων.

Οι ερευνητές, όπως αναφέρει η μελέτη που φιλοξενείται στα nea, συνέκριναν τους πρόωρους θανάτους μεταξύ 15.221 εθελοντών με τις τραυματικές εμπειρίες σε ηλικία 7, 11 και 16 ετών. Το 70% των εθελοντών δεν είχε έρθει αντιμέτωπο με κανένα τραυματικό γεγονός στην παιδική ηλικία, το 22% είχε αντιμετωπίσει ένα και το υπόλοιπο 8% δύο ή περισσότερα.

Η μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Γαλλικού Εθνικού Ιδρύματος Υγείας& Ιατρικής Έρευνας (INSERM) και του University College του Λονδίνου (UCL), δημοσιεύεται στην «Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Επιδημιολογίας» (EJE).

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved