New York Times: Πώς η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τις οικογένειες Ρομά στην Ευρώπη;

Ανάμεσα σε όλα τα διεθνή μέσα που ασχολούνται με την υπόθεση της μικρής Μαρίας, οι New York Times έκαναν ένα άρθρο σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των Ρομά, αλλά και στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί σε βάρος τους μετά το περιστατικό.

New York Times: Πώς η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τις οικογένειες Ρομά στην Ευρώπη;

Σε δημοσίευμα τους, οι NYT επισημαίνουν, όπως αναφέρει το iefimerida, πως η υπόθεση της ανήλικης, έχει οδηγήσει στον αυξημένο έλεγχο των Ρομά σε όλη την Ευρώπη, σημειώνοντας παράλληλα πως «η υπόθεση έρχεται μέσα σε μια όλο και πιο οξεία συζήτηση στην Ευρώπη για το πως θα ενταχθούν οι Ρομά στο κοινωνικό σύνολο, καθώς είναι ένας νομαδικός λαός ο οποίος ήρθε στην Ήπειρο πριν από αιώνες στην Ινδία, ενώ είναι ευρέως γνωστοί ως τσιγγάνοι.

Σε μια εποχή της επαχθούς λιτότητας και επίμονης ανεργίας σε όλη την Ευρώπη, οι μειονότητες και οι μετανάστες αντιμετωπίζουν μια αυξανόμενη πολιτική και οικονομική αντίδραση. Οι Ρομά οι οποίοι μαστίζονται από τη φτώχεια και ζουν σε άθλιες συνθήκες στέγασης στις παρυφές ορισμένων ευρωπαϊκών πόλεων, συγκεντρώνουν τα βλέμματα. Εκτιμάται ότι 11 εκατομμύρια Ρομά είναι διάσπαρτα σε όλη την Ευρώπη», τονίζουν οι NYT.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved