Ανησυχητική η ομοιότητα της υπόθεσης του κοριτσιού που βρέθηκε στη Λάρισα με εκείνη της Μαντλίν! Πρώτο θέμα στα ξένα δίκτυα!

Πρώτο θέμα σε όλα τα ξένα δίκτυα έχει γίνει η ιστορία της 4χρονης ξανθούλας που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στη Λάρισα.

Ανησυχητική η ομοιότητα της υπόθεσης του κοριτσιού που βρέθηκε στη Λάρισα με εκείνη της Μαντλίν! Πρώτο θέμα στα ξένα δίκτυα!

Και ο λόγος είναι ότι είναι ανησυχητικές οι ομοιότητες που παρουσιάζει η υπόθεση με εκείνη της Μαντλίν Μακάν που εξαφανίστηκε το 2007 σε ηλικία τριών ετών.

Εκείνο που δείχνει να συνδέει έντονα τις δύο υποθέσεις είναι οι καταθέσεις του Ρέιμοντ Χιούλετ, που έχει καταδικαστεί για παιδοφιλία, ο οποίος έχει ισχυριστεί δύο φορές αφότου εξαφανίστηκε η Μαντλίν πως η μικρή είχε απαχθεί από συμμορία Ρομά που δρα στην Ευρώπη ενώ αρνήθηκε κάθε ανάμειξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα προβλήθηκε ειδική εκπομπή με νέα στοιχεία για την υπόθεση της Μαντλίν όπου η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα δύο σκίτσα ενός άντρα που φέρεται να είναι και ο βασικός ύποπτος αρπαγής της Μαντλίν.

Σύμφωνα πάντα με στοιχεία της αστυνομίας αυτός ο άντρας εθεάθη από αυτόπτες μάρτυρες το μοιραίο βράδυ να κρατάει στην αγκαλιά του τη μικρή περπατώντας κατά μήκος της παραλίας.

Σε ό,τι αφορά τώρα τη μητέρα του κοριτσιού που βρέθηκε στον καταυλισμό, έχει αλλάξει αρκετές φορές τους ισχυρισμούς της από τη στιγμή που είδε το φως της δημοσιότητας η υπόθεση και μάλιστα σε έναν από αυτούς είπε πως το παιδί της το χάρισε η μητέρα του έξω από ένα σούπερ μάρκετ. «Ούτε το κλεψα, ούτε το παραβίασα. Μου την έφεραν, τη μεγάλωσα με την αγάπη μου, με τη δύναμή μου, την πήγαινα στο σούπερ μάρκετ, την πήγαινα στον παιδίατρο, δεν την είχα κρυμμένη καθόλου, έπαιζε στην παιδική χαρά, πηγαίνετε να ρωτήσετε στην παιδική χαρά που είναι κοντά στο σούπερ μάρκετ, έπαιζε εκεί. Την αγάπησα. Το έδωσε σε μένα και μόλις μου την έδωσε σηκώθηκε και έφυγε. Εγώ περίμενα στο σούπερ μάρκετ μια ώρα μήπως το μετανιώσει και έρθει και την πάρει και αυτή τίποτα. Τίποτα, τίποτα! Εγώ την μεγάλωσα με δάκρυα. Ξέρεις πως την νιώθω την Μαρία... Κλαίω συνέχεια», είπε η 40χρονη τσιγγάνα στο Star.

Πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση φέρεται να είναι ένας άντρας, ο Λευτέρης τον οποίο αναζητά η αστυνομία.

Πάντως, σε ό,τι αφορά τα τελείως διαφορετικά χρώματα που έχει το κοριτσάκι από τη φυλή των Ρομά, οι αρχές πιστεύουν πως η καταγωγή του κοριτσιού πρέπει να είναι από τις βόρειες χώρες. Γι' αυτό και η 4χρονη, όταν ξεπεράσει το πρώτο σοκ, πρόκειται να εξεταστεί από ανθρωπολόγο ο οποίος και μπορεί να διαπιστώσει, με βάση την κατανομή των οστών του από ποια χώρα κατάγεται.

Χθες το βράδυ, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος έδωσε το παρών στη ζωντανή εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη η οποία ασχολήθηκε με την υπόθεση και για ακόμη μία φορά έκανε έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για το παιδί να καλέσει στο 116000 ώστε να βρεθεί η άκρη του νήματος.

Με όσα στοιχεία έχουν βγει στη δημοσιότητα, πάντως, όλο και πληθαίνουν οι υποψίες ότι υπάρχει διεθνές κύκλωμα αρπαγής παιδιών.

Σε ό,τι αφορά τους ανθρώπους που η μικρή γνώριζε ως γονείς της μέχρι τώρα, δήλωναν ψευδώς ότι έχουν 14 παιδιά καθώς είχαν βγάλει σε διαφορετικές πόλεις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης ενώ ο ένας από τους δύο γονείς είχε δύο διαφορετικές ταυτότητες όπου στη μία δήλωνε ότι είχε τέσσερα παιδιά και στην άλλη πέντε. Μάλιστα, το ζευγάρι έπαιρνε επίδομα ύψους 2.800 ευρώ τον μήνα.

Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας, Βασίλσης Χαλάτσης, οι άνθρωποι που υποστήριζαν ότι είναι γονείς της μικρής έχουν τρεις οικογενειακές μερίδες, η πρώτη με έξι παιδιά και η δεύτερη με τέσσερα για τη γυναίκα και η τρίτη μερίδα με τέσσερα παιδιά για τον άνδρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved