ΗΠΑ: Νέο διαγνωστικό τεστ για το σύνδρομο Down!

Νέο διαγνωστικό τεστ, το οποίο δεν είναι επεμβατικό εντοπίζει με τέτοια ακρίβεια το σύνδρομο Ντάουν, ώστε χάνει ελάχιστα  κρούσματα, σύμφωνα με μελέτες που έχουν διεξαχθεί σε διάφορες χώρες.

ΗΠΑ: Νέο διαγνωστικό τεστ για το σύνδρομο Down!

Το νέο τεστ, που γίνεται προς το τέλος του πρώτου τριμήνου της κύησης, μπορεί να ανιχνεύσει και άλλες γενετικές ασθένειες, όπως οι έξτρα κόπιες των χρωμοσωμάτων 15 και 18 ή η έλλειψη ενός χρωμοσώματος του φύλου.

Όπως αναφέρουν tanea, το εν λόγω τεστ δεν είναι ακόμα εγκεκριμένο από την αρμόδια υγειονομική αρχή των ΗΠΑ, την Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA), ενώ το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτικής & Γυναικολογίας το συνιστά προς το παρόν μόνο για τις γυναίκες με αυξημένο κίνδυνο να γεννήσουν μωρό με χρωμοσωμική ανωμαλία.

«Κάθε γυναίκα όμως που είναι διατεθειμένη να το πληρώσει μόνη της μπορεί να το κάνει, εάν της το συστήσει ο μαιευτήρας της», λέει η δρα Νταϊάνα Μπιάντσι, νεογνολόγος και γενετίστρια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Tufts στη Βοστώνη.

Η δρ Μπιάντσι, που είναι σύμβουλος σε μια από τις εταιρείες διάθεσης του τεστ, εκτιμά ότι σύντομα θα γίνει ρουτίνα, διότι όχι μόνο έχει «εκπληκτική ακρίβεια» στη διάγνωση των χρωμοσωμικών ανωμαλιών, αλλά φέρει και δραστικά μειωμένο κίνδυνο επιπλοκών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved