Διπλασιάστηκαν οι μαθητές που μαθαίνουν ελληνικά στη Μόσχα!

Αυξήθηκε ο αριθμός μαθητών, νέων και μεγάλων ηλικιών, στη Ρωσία που θέλει να μάθει την πλούσια ελληνική γλώσσα.

Διπλασιάστηκαν οι μαθητές που μαθαίνουν ελληνικά στη Μόσχα!

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού της Μόσχας, υποδέχτηκε φέτος 1,300 μαθητές έναντι 500-550 που ήταν σταθεροί μέχρι πέρυσι. Η καινούρια σχολική χρονιά θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2014

Στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας, που είναι ένας κοινωνικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση, υλοποιούνται προγράμματα διδασκαλίας ελληνικών χορών, χορωδία, θεατρικό εργαστήρι, διαλέξεις ιστορίας, λογοτεχνίας, αρχιτεκτονικής και εκδίδει μελέτες με θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος.

Η πλειοψηφία όσων μαθαίνουν τη γλώσσα είναι νέοι, ωστόσο δεν λείπουν και οι συνταξιούχοι με δίψα για μάθηση και αγάπη για την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού τα προηγούμενα χρόνια, το 20 με 30% όσων επιλέγουν να μάθουν τη γλώσσα μας είναι ομογενείς και οι υπόλοιποι είναι Ρώσοι που αγαπάνε την Ελλάδα, την επισκέπτονται και ορισμένοι από αυτούς αγοράζουν σπίτια.

Λειτουργούν 24 τμήματα και μαθήματα γίνονται 3 φορές την εβδομάδα. Η φοίτηση είναι τετραετής και οι απόφοιτοι μπορούν να αποκτήσουν πτυχίο Ελληνομάθειας από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, που λειτουργεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Παιδείας, στη Θεσσαλονίκη.

Οι μαθητές καταβάλλουν εθελοντικά δίδακτρα και το ποσό χρησιμοποιείται για να πληρωθούν οι δάσκαλοι και να συντηρηθεί το Κέντρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί από τους απόφοιτους, επιλέγουν να επαναλάβουν το τέταρτο έτος, γιατί αγαπάνε τη γλώσσα και θέλουν να διατηρήσουν την επαφή.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος για τον ελληνικό πολιτισμό, είναι ότι οι επισκέψεις στην ιστοσελίδα του Κέντρου (http://www.hecucenter.ru/old/gr/about.htm) οκταπλασιάστηκαν και έφτασαν τις 800 την ημέρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved