Έρευνα: Πέντε γεύματα την ημέρα προστατεύουν τους έφηβους από την παχυσαρκία!

Σύμφωνα με νέα μελέτη πέντε μικρά γεύματα την ημέρα μπορούν να σταθούν ως ασπίδα προστασίας κατά της παχυσαρκίας των εφήβων.

Έρευνα: Πέντε γεύματα την ημέρα προστατεύουν τους έφηβους από την παχυσαρκία!

Ερευνητές από την Φινλανδία, παρατήρησαν πώς η παράλειψη του πρωινού γεύματος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του υγιούς σωματικού βάρους, καθώς τα παιδιά που συστηματικά δεν έτρωγαν το πρωί, είχαν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι έφηβοι.

Επιπλέον, τρία κύρια γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό) και δύο σνακ (δεκατιανό, απογευματινό) την ημέρα μπορούν να επηρεάσουν την έκφραση οκτώ γονιδιακών μεταλλαγών οι οποίες σχετίζονται με την παχυσαρκία, προστατεύοντας έτσι τα παιδιά από τη συσσώρευση περιττών κιλών.

Οι ερευνητές, όπως αναφέρουν tanea, ανακάλυψαν ακόμα πως τα αγόρια με δύο υπέρβαρους ή παχύσαρκους γονείς πριν και μετά την εγκυμοσύνη είχαν σχεδόν πενταπλάσιες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα, ενώ τα κορίτσια σχεδόν 14πλάσιες πιθανότητες, απ' ό,τι τα παιδιά με γονείς φυσιολογικού βάρους.

«Τα ευρήματά μας υπογραμμίζουν την σημασία που έχει η συχνή κατανάλωση τροφής στην πρόληψη της παχυσαρκίας και δείχνουν ότι οι προδιαθεσικοί γενότυποι μπορούν να τεθούν υπό έλεγχο με καλές συνήθειες του τρόπου ζωής, όπως η συχνή κατανάλωση τροφής», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Άνν Γιαασκελάινεν, από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Φινλανδίας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved