Επιδότηση γάλακτος στα σχολεία όλης της χώρας!

Με στόχο την εκπαίδευση των παιδιών στην κατανάλωση γάλακτος και την ενίσχυση του κτηνοτροφικού τομέα ξεκινά η επιδότηση στα σχολεία όλης της χώρας, όπου θα επιδοτείται με 0,18 ευρώ ανά λίτρο.

Επιδότηση γάλακτος στα σχολεία όλης της χώρας!

Το πρόγραμμα προς το παρόν θα ξεκινήσει με τη χορήγηση γάλακτος σε τρία Δημοτικά σχολεία και δύο Νηπιαγωγεία της Δημοτικής Ενότητας Μαγούλας του Δήμου Ελευσίνας Αττικής, με φορέα υλοποίησης την Ενιαία Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ελευσίνας.

Για την υλοποίηση του Μέτρου, υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τους συναρμόδιους υπουργούς (Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Οικονομικών και Παιδείας) η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, δίνοντας τη δυνατότητα σε φορείς, όπως μια σχολική μονάδα, μια σχολική επιτροπή, οι προμηθευτές των προϊόντων (στους οποίους μπορεί να περιλαμβάνεται και το σχολικό κυλικείο) ή μια οργάνωση που θα συσταθεί ειδικά για αυτό το σκοπό (π.χ. ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων) να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες εφαρμογής του Προγράμματος.

Όπως αναφέρει το dikaiologitika, για την επίτευξη πολύ χαμηλότερων τιμών διάθεσης του επιδοτούμενου γάλακτος στα σχολεία, σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές της αγοράς, ζητήθηκε από τους εκπροσώπους των παραγωγικών, μεταποιητικών και εμπορικών φορέων (κυλικεία) του γάλακτος και όλους τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης να συμβάλλουν, συνεισφέροντας όλοι από την πλευρά τους, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή ευελιξία και προσαρμοστικότητα στις ανάγκες και δομές της κάθε περιοχής της χώρας, τηρώντας παράλληλα τις ισχύουσες προϋποθέσεις διάθεσης προϊόντων στα σχολεία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved