Ξεκινά το πρόγραμμα Αγωγής της Υγείας στα σχολεία

Για δεύτερη συνεχή χρονιά υλοποιείται το πρόγραμμα Αγωγής της Υγείας σε όλα τα σχολεία της Αττικής σε συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής.

Ξεκινά το πρόγραμμα Αγωγής της Υγείας στα σχολεία

Το πρόγραμμα έχει την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου και του Υπουργείου Παιδείας και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Αγωγής Υγείας των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.

Από τις σχολικές μονάδες, όπως αναφέρει το dikaiologitika, έχει ήδη ζητηθεί να προτείνουν ημερομηνίες ώστε να διαμορφωθεί το σχετικό πρόγραμμα και να υλοποιηθεί η αντίστοιχη δράση

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

- Προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με στόχο την προαγωγή της στοματικής Υγείας στα Δημοτικά σχολεία της Περιφέρειας Αττικής και θα υλοποιηθεί από οδοντιάτρους, υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής.
- Ομιλίες στα Λύκεια για την ενημέρωση και την παροχή ιατρικών συμβουλών σχετικά με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Οι ενημερώσεις θα γίνονται από γιατρούς, υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής.
- Σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μόνο στην περιοχή αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών για θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και παροχής πρώτων βοηθειών στο σχολικό περιβάλλον.

Τα προγράμματα που αφορούν στον οδοντιατρικό έλεγχο και στην ενημέρωση για τα νοσήματα, είναι προαιρετικά και δωρεάν για τους μαθητές και πραγματοποιούνται εντός του διδακτικού ωραρίου, χωρίς να παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Γίνονται μετά από συνεννόηση με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, ενώ για τη συμμετοχή των μαθητών απαιτείται η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ή των κηδεμόνων τους. Κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων ο ιατρός θα καταγράφει ενυπόγραφα τα στοιχεία και τα ευρήματα ΜΟΝΟ στα βιβλιάρια υγείας των μαθητών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved