Παιδιά και ζώα! Βασικοί κανόνες για μια ομαλή και όμορφη συνύπαρξη!

Παγκόσμια ημέρα των ζώων σήμερα και δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην ιδιαίτερη σχέση που έχουν και πρέπει να έχουν τα παιδιά με τα ζώα!

Παιδιά και ζώα! Βασικοί κανόνες για μια ομαλή και όμορφη συνύπαρξη!

Η συνύπαρξη ενός παιδιού με ένα ζώο είναι ευεργετική για πολλούς λόγους τόσο σωματικούς όσο και ψυχικούς. Απλώς και μόνο με την ύπαρξή τους τα ζώα διδάσκουν την πίστη, τη φιλία, τη συμπόνια και την ανιδιοτελή αγάπη.

Συνυπάρχοντας με ένα ζώο, τα παιδιά γίνονται υπεύθυνοι άνθρωποι και ωριμάζουν πολύ, αφού αναλαμβάνουν ευθύνες, που έχουν σχέση με τις βασικές ανάγκες του ζώου.

Η συνύπαρξη στο σπίτι όμως πρέπει να έχει και μερικούς βασικούς κανόνες, τους οποίους πρέπει τα παιδιά να ξέρουν ώστε να αποφευχθούν ενδεχόμενες δυσάρεστες καταστάσεις!

Διαβάστε μερικούς κανόνες, όπως αναφέρουν οι ειδικοί στο paidorama για όλα όσα πρέπει να προσέξετε!
• Όταν πλησιάζεις ένα σκύλο ή μια γάτα να γονατίζεις ή να κατεβαίνεις χαμηλά έτσι ώστε να μην φαίνεσαι σα γίγαντας.
• Ποτέ δεν αφήνουμε παιδιά μαζί με σκυλιά χωρίς επίβλεψη. Όσο καλοπροαίρετα κι αν είναι τα κατοικίδια μας.
• Όταν αφήνουμε τα κατοικίδια μόνα τους στο σπίτι, τα περιορίζουμε σε χώρο που δεν έχουν πρόσβαση στα παιχνίδια των παιδιών. Προσοχή και στα παιχνίδια των παιδιών και των κατοικίδιων. Μπορούν να τα καταπιούν και τα παιδιά αν είναι μικρά.
• Δεν τους φωνάζουμε ούτε τα χτυπάμε. Τα ζώα είναι ζωντανά πλάσματα και έχουν και αυτά ευαισθησίες.
• Τα ζώα χρειάζονται καθαριότητα. Το κυριότερα: Το νερό τους και η τουαλέτα τους πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον καθημερινά.
• Αν έχετε νεογέννητο μωρό μην ξεχνάτε να δώσετε την απαραίτητη προσοχή και στο κατοικίδιο σας για αν αποφύγετε "σκηνές ζήλειας", οι οποίες μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνες για το παιδί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved