Έρευνα: Μεγάλα κενά στις γνώσεις για την αντισύλληψη έχουν οι γυναίκες

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αντισύλληψης, ψάχνοντας βρήκαμε μια πολύ σημαντική και μεγάλη έρευνα σχετικά με τις γνώσεις που έχουν οι γυναίκες για τις σωστές μεθόδους αντισύλληψης.

Έρευνα: Μεγάλα κενά στις γνώσεις για την αντισύλληψη έχουν οι γυναίκες

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από διεθνή I Plan On στην οποία συμμετείχαν 4.199 γυναίκες ηλικίας 18–35 ετών από εννέα χώρες, έδειξε ότι οι γυναίκες έχουν πολλά και μεγάλα κενά.

Από τις απαντήσεις των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα, αποκαλύφθηκαν μύθοι και εσφαλμένες αντιλήψεις που επικρατούν για την αντισύλληψη. Τα αποτελέσματα της έρευνας, που φιλοξενούνται στο iatronet έδειξαν επίσης ότι πολλές γυναίκες δεν γνώριζαν τον σωστό τρόπο χρήσης ορισμένων τύπων αντισύλληψης.

- Περισσότερες από 1 στις 4 γυναίκες (28%, 1.169 από 4.199) πιστεύουν ότι οι μακράς δράσης αναστρέψιμες μέθοδοι αντισύλληψης (LARC) αποτελούν μια μόνιμη (ήτοι, μη αναστρέψιμη) επιλογή αντισύλληψης.
- Δεκαεννέα τοις εκατό (19%, 812 από 4.199) των γυναικών που απάντησαν πιστεύουν ότι οι μακροχρόνιες μέθοδοι αντισύλληψης απαιτούν χειρουργείο και επέμβαση εισαγωγής στη μήτρα.
- Το ένα τρίτο σχεδόν των γυναικών που απάντησαν (31%, 1.309 από 4.199) πιστεύουν ότι τα αντισυλληπτικά χάπια έχουν τα υψηλότερα ποσοστά αποτελεσματικότητας (είναι, δηλ., ο καλύτερος τρόπος προστασίας από μια εγκυμοσύνη) από όλες τις μεθόδους αντισύλληψης.
- Σχεδόν μία στις πέντε γυναίκες που απάντησαν (19%, 778 από 4.199) δεν πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να μείνουν έγκυοι σε περίπτωση παράλειψης ενός χαπιού.
Οι περισσότερες γυναίκες που απάντησαν στην έρευνα θα άλλαζαν κάτι στην αντισύλληψή τους. Λίγες γυναίκες είχαν συζητήσει με τους γιατρούς τους άλλες επιλογές εκτός από το αντισυλληπτικό χάπι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved