Το υπουργείο παιδείας απαγόρεψε να δίνουν λίστα γραφικής ύλης στα σχολεία!

Απαγορεύτηκε η σύνταξη και η διανομή καταλόγου από τους δασκάλους με τα υλικά που πρέπει να πάνε στο σχολείο οι μαθητές.

Το υπουργείο παιδείας απαγόρεψε να δίνουν λίστα γραφικής ύλης στα σχολεία!

Μέχρι πέρσι, με την έναρξη του σχολικού έτους οι δάσκαλοι έδιναν στους μαθητές λίστες με τα σχολικά υλικά (χαρτί A4, ψαλίδια, κόλλες, ντοσιέ, χαρτιά χειροτεχνίες, κουτιά αποθήκευσης κλπ) που πρέπει να προμηθευτούν οι οικογένειες τους για να τα πάνε στο σχολείο αλλά από έγγραφο του υπουργείου Παιδείας προκύπτει ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να γίνεται.

Στην ανακοίνωση, όπως αναφέρει το iefimerida επισημαίνεται ότι στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην πατρίδα μας είναι αδύνατο, ιδίως για οικογένειες με τρία ή τέσσερα παιδιά που φοιτούν σε διαφορετικές τάξεις να έχουν αυτή την επιβάρυνση.

Στο απαντητικό του έγγραφο, ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου αναφέρεται στις σαφείς οδηγίες που δόθηκαν από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου προς όλους τους εκπαιδευτικούς «να μην προβαίνουν στη σύνταξη και διανομή σχολικών λιστών προς τους μαθητές και τους γονείς αυτών, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται σχετικά από την κείμενη νομοθεσία που αφορά στη λειτουργία των σχολικών μονάδων».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved