Η πρώτη μέρα στο σχολείο σε οκτώ χώρες! Πώς μαθαίνουν τα παιδιά γραφή και ανάγνωση; (εικόνες)

Η σχολική χρονιά σε αρκετές χώρες του κόσμου ξεκινά την ίδια περίοδο, δηλαδή αρχές με μέσα Σεπτεμβρίου!

Η πρώτη μέρα στο σχολείο σε οκτώ χώρες! Πώς μαθαίνουν τα παιδιά γραφή και ανάγνωση; (εικόνες)

Τα «πρωτάκια» ξεκινούν με όρεξη και χαρά ανάγνωση και γραφή ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά πλουτίζουν τις γνώσεις τους μαθαίνοντας συνεχώς καινούργια πράγματα.

Πάμε να δούμε με φωτογραφικά στιγμιότυπα πώς είναι οι πρώτες ημέρες για τα πρωτάκια 8 διαφορετικών χωρών!

Ξεκινάμε από την Ελλάδα! Στην Ελλάδα το πρόγραμμα της πρώτης δημοτικού ξεκινά ήδη από την αρχή της σχολικής χρονιάς με την εντατική εκμάθηση των φωνηέντων.

ellada

Η νέα σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει ήδη στη Γερμανία. Εδώ και 20 χρόνια τα παιδιά της πρώτης τάξης μαθαίνουν το αλφάβητο εξ ακοής, με τη βοήθεια εικόνων που αντιστοιχούν σε αντικείμενα.

germania

Στην Κίνα τα παιδιά πέφτουν από νωρίς στα βαθιά, αφού ήδη από το νηπιαγωγείο μαθαίνουν να γράφουν. Όταν γίνονται 6 χρονών και γράφονται στο δημοτικό κατέχουν ήδη το μεγαλύτερο μέρος του πολύπλοκου κινεζικού αλφαβήτου.

kina

Διπλά δύσκολη είναι η νέα αρχή για τους μικρούς μαθητές στην Αίγυπτο. Πρέπει να μάθουν ανάγνωση και γραφή όπως όλοι οι συνομήλικοί τους ανά τον κόσμο, αλλά σε μία γλώσσα την οποία δεν μιλούν στο σπίτι. Η επίσημη αραβική γλώσσα που διδάσκεται στα σχολεία και έχει επικρατήσει στο γραπτό λόγο διαφέρει πολύ από τις διαλέκτους που χρησιμοποιούνται στην καθομιλουμένη.

aigiptos

Στην περιφέρεια του Νούναβουτ στον βόρειο Καναδά δεν είναι τα αγγλικά και τα γαλλικά οι μόνες επίσημες γλώσσες που μαθαίνουν τα παιδιά στο σχολείο. Εδώ μιλιέται και η γλώσσα των αυτόχθονων Ινουίτ, γνωστή ως ινούκτικουτ. Κι αυτή διδάσκεται υποχρεωτικά στα σχολεία.

kanadas

Οι μαθητές της πρώτης τάξης στο Ισραήλ που μαθαίνουν εβραϊκά χρειάζονται λίγη παραπάνω βοήθεια, λόγω των δυσκολιών που εμφανίζει η γλώσσα.

israil

Η σερβική γλώσσα χρησιμοποιεί τόσο το κυριλλικό όσο και το λατινικό αλφάβητο. Τα παιδιά μαθαίνουν στο σχολείο και τις δύο γραφές.

servia

Στο Ιράν στο σχολείο τα παιδιά διδάσκονται περσικά. Τους πρώτους μήνες οι μαθητές μαθαίνουν πώς να σχηματίζουν τόξα, καμπύλες και γραμμές πάνω στο χαρτί. Από το δεύτερο μήνα αρχίζουν να μαθαίνουν το αλφάβητο.

iran


Πηγή: iefimerida

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved