My cakes - My Hobby: Φτιάχνουμε την πιο γλυκιά τιάρα για τη τούρτα της μικρής μας πριγκίπισσας!

Αν η μικρή σας πριγκίπισσα έχει γενέθλια, ετοιμαστείτε να την κάνετε πολύ χαρούμενη φτιάχνοντας της μια τούρτα που θα λατρέψει!Με μια τιάρα από ζάχαρη και λαμπερές καραμελίτσες σίγουρα θα νιώσει ξεχωριστή, φυσικά και εσείς αφού θα την έχετε φτιάξει με τα χεράκια σας, εύκολα και ανέξοδα!

My cakes - My Hobby: Φτιάχνουμε την πιο γλυκιά τιάρα για τη τούρτα της μικρής μας πριγκίπισσας!

Θα χρειαστούμε: Λίγη ζαχαρόπαστα χρώματος της επιλογής σας, ένα πολύ μεγάλο κονσερβοκούτι ή κάποιο μπωλ στρογγυλό (για να μας δώσει την κυκλική φόρμα της τιάρας) λαδόκολλα, χρωματιστές καραμελένιες μπιλίτσες (χρυσές ή ασημένιες ή γιατί όχι και πολύχρωμες) σιρόπι ή λίγο νεράκι νισεστέ η λίγη ζάχαρη άχνη (για να μην κολλάει η ζαχαρόπαστα στα χέρια μας ή στην επιφάνεια εργασίας μας).

korona01

Τα έχετε όλα;

Βάλτε ποδιές και ...ξεκινάμε!

Τυλίξτε το κονσερβοκούτι με λαδόκολλα ( για να μη μας κολλήσει η ζαχαρόπαστα στο μέταλλο) και στη συνέχεια πλάστε λίγη ζαχαρόπαστα σε λωρίδα και τοποθετήστε τη στη βάση του κουτιού. Αυτή θα είναι η βάση μας.

korona02

Το ψηλότερο σημείο της τιάρας θα πρέπει να είναι στο κέντρο της. Σχηματίστε με ζαχαρόπαστα σχήμα της επιλογής σας (καρδιά,αστέρι, λουλούδι ή κάποιο άλλο σχέδιο που εσείς προτιμάτε) και κολλήστε το με λίγο σιρόπι ή νεράκι στη μέση της βάσης μας.

korona03

Γεμίστε τώρα τα κενά με σχέδια της επιλογής σας, δημιουργήστε ελεύθερα και με φαντασία φροντίστε μόνο να τηρείτε τη συμμετρία, ό,τι σχέδιο βάλατε αριστερά θα πρέπει να βάλετε το ίδιο και απ' τα δεξιά.

korona04

Μόλις τελειώσετε το κατασκευαστικό κομμάτι και είστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα πάμε στο διακοσμητικό κομμάτι που απολαμβάνω ιδιαίτερα!

Με την πίσω μεριά ενός πινέλου φτιάξτε μικρές υποδοχές για τα γυαλιστερά "πετράδια"-καραμελίτσες που θα μετατρέψουν την τιάρα μας σε ζαχαρωτό κόσμημα.

korona06

Τώρα με λίγο νεράκι σε ένα πινέλο περάστε απαλά και κολλήστε τις ζαχαρωτές μπιλίτσες. Φαντάζει αληθινό!

korona07
korona08

Αφήστε να στεγνώσει για αρκετές ώρες!

Με προσοχή βγάλτε το κονσερβοκούτι που το στήριζε και αφήστε λίγο ακόμα να στεγνώσει!

korona09
korona10
korona11

Είναι έτοιμη για να στολίσει την τούρτα της μικρής σας πριγκίπισσας και να της χαρίσει ένα πολύ μεγάλο χαμόγελο!

korona12

Μπράβο σας! Αυτές και άλλες ιδέες, μπορείτε να βρείτε στη σελίδα μου στο facebook My Cakes - My hobby

Φιλάκια σοκολατένια !

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved