My cakes - My hobby: Φτιάχνουμε χρωματιστή ζάχαρη για να ομορφύνουμε τα γλυκάκια μας!

Κορίτσια του mothersblog ξέρω ότι είστε χρυσοχέρες και φτιάχνεται πολλά καλούδια στις κουζίνες σας. Ξέρω επίσης πως μερικές φορές σκεφτόμαστε τι έχουμε στα ντουλάπια μας για να ομορφύνουμε τα υπέροχα γλυκάκια μας.

My cakes - My hobby: Φτιάχνουμε χρωματιστή ζάχαρη για να ομορφύνουμε τα γλυκάκια μας!

Μια εύκολη λύση είναι η χρωματιστή ζάχαρη με την οποία μπορούμε να πασπαλίσουμε κουλουράκια, μπισκοτάκια, cupcakes, cake pops και πολλά πολλά άλλα.
Πολύ εύκολα θα σας δείξω πως αρκεί να έχουμε ζάχαρη και χρώματα ζαχαροπλαστικής που μπορούμε να προμηθευτούμε απ'τo super market.

xromozaxari01

Σε ένα μπολ βάλτε τη ποσότητα ζάχαρης που θέλετε να χρωματίσετε και ρίξτε μερικές σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής της επιλογής σας.

xromozaxari02
xromozaxari03

Με ένα κουταλάκι ανακατέψτε μέχρι το χρώμα να βάψει ομοιόμορφα τη ζάχαρη.

xromozaxari04 1
xromozaxari05 1

Τώρα αφήστε τη ζάχαρη να στεγνώσει για αρκετές ώρες μιας και το υγρό χρώμα ζαχαροπλαστικής την έκανε νωπή. Αν θέλετε να αποφύγετε την αναμονή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώματα ζαχαροπλαστικής σε τζελ, δεν θα είναι τόσο νωπή η ζάχαρη.

xromozaxari06 1

Αφού στεγνώσει καλά, ανακατέψτε τη πάλι και έτσι θα πάρει την αρχική της μορφή, κρυσταλλένια και γυαλιστερή. Είναι έτοιμη για χρήση!

Μπορείτε να τη φυλάξετε σε σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς ή σε βαζάκια στο ντουλάπι σας μέχρι την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται πάνω στο πακέτο της ζάχαρης.
Φιλάκια σοκολατένια!

Εxtra tip: Με τον ίδιο τρόπο που χρωματίσαμε τη ζάχαρη μπορείτε να χρωματίσετε και ινδική καρύδα. Φανταστείτε πράσινη ινδική καρύδα πασπαλισμένη σε μια τούρτα να δίνει ένα τέλειο εφέ γρασιδιού!

Περισσότερες ιδέες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα μου στο facebook My Cakes-My Hobby!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved