«Έχασα το παιδί μου και αυτό είναι το μάθημα που πήρα»: Ένας άντρας μιλάει για την απώλεια

Ένας μπαμπάς μιλάει για την απώλεια που στιγμάτισε τη ζωή του!

«Έχασα το παιδί μου και αυτό είναι το μάθημα που πήρα»: Ένας άντρας μιλάει για την απώλεια

Δεν υπάρχει «κομψός» τρόπος να το θέσουμε: Είναι το πιο δύσκολο πράγμα που αντιμετώπισα ποτέ. Τη μία στιγμή ακούγαμε τον παλμό του μικρού μας κοριτσιού που θα έρχονταν στον κόσμο και την άλλη ο γιατρός μας ανακοίνωνε ότι πρέπει οπωσδήποτε να τερματίσουμε την εγκυμοσύνη, καθώς ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη….

Ήταν το πιο επώδυνο γεγονός που έχω βιώσει στη ζωή μου και με έχει στιγματίσει για πάντα. Η απώλεια της κόρης μου, μου έμαθε τα εξής:

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να θρηνήσει

Προσπάθησε να εκφράσεις τα συναισθήματά σου. Είσαι δυνατός, είσαι άντρας, αλλά πάνω από όλα είσαι άνθρωπος. Εσύ και η σύντροφός σου πρέπει να δώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και να εξωτερικεύσετε όσα νιώθετε. Αποδέξου το γεγονός και εξέφρασε τη θλίψη σου.

Προσπάθησε να νιώσεις σιγουριά

Η σύντροφός σου θα κατηγορεί τον εαυτό της. Ίσως και εσύ κάνεις το ίδιο. Το σημαντικό είναι να αναγνωρίσετε ότι δεν είναι λάθος κανενός. Μην προσπαθείς να καταλάβεις πού έσφαλες και μην αναρωτιέσαι αν θα μπορούσες να έχεις κάνει κάτι διαφορετικά…

Εξέφρασε την αγάπη σου στη σύντροφό σου

Θα υπάρξουν πάρα πολλά συναισθήματα που θα σε πλημμυρίσουν μετά τον χαμό ενός παιδιού. Προσπάθησε να εκφράσεις την αγάπη σου στη σύντροφό σου με κάθε τρόπο, ακόμα και αν δεν μπορεί να τη δεχτεί για ένα χρονικό διάστημα. Θα είναι δύσκολο, αλλά αξίζει τον κόπο.

Μην ξεχνάς

Είδαμε το μωρό μας να μεγαλώνει, ακούσαμε τον χτύπο της καρδιάς του και θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη του για πάντα. Αυτό μπορεί να γίνει με οποιονδήποτε τρόπο εκφράζει τον καθένα, όπως για παράδειγμα με ένα τατουάζ.

Δοκίμασε να μιλήσεις σε έναν ειδικό

Είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστεί ένα τέτοιο γεγονός. Δεν υπάρχει εύκολη λύση και είναι πολύ σημαντικό να μιλήσεις σε κάποιον ειδικό. Δεν είναι αδυναμία. Θα σε βοηθήσει να αισθανθείς καλύτερα και θα σε καθοδηγήσει, ώστε να καταφέρεις να αποδεχτείς την κατάσταση.

Κανείς δεν βρίσκει τα λόγια που θα ήθελες για να σε παρηγορήσει. Πολλοί θα προσπαθήσουν, αλλά όλοι θα αποτύχουν. «Θα γίνει πιο εύκολο», «Θα ξαναδοκιμάσετε» και άλλες αντίστοιχες φράσεις μπορεί να σου προκαλέσουν εκνευρισμό. Προσπάθησε να μην γίνεις επιθετικός, να αγνοήσεις όσα σε ενοχλούν και να στηρίξεις τη σύντροφό σου. Σίγουρα, η απώλεια αυτή θα στιγματίσει τη ζωή σου για πάντα, αλλά για αρχή προσπάθησε να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου.

πηγή: scarymommy.com

Διαβάστε επίσης:
Το γράμμα μίας 27χρονης που θα σας αλλάξει τη ζωή για πάντα

Πώς να προσεγγίσετε το θέμα του θανάτου με το παιδί σας

«Έπρεπε να βρω τον εαυτό μου πριν προχωρήσω στη ζωή μου μετά το θάνατο του άντρα μου»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved