Δέκα πράγματα που δεν πρέπει να πείτε σε ένα μπαμπά, που βοηθάει στο μεγάλωμα του παιδιού του

Ο ρόλος του μπαμπά, πλέον, μέσα στην οικογένεια και κυρίως, στο μεγάλωμα του παιδιού, έχει αλλάξει. Δεν είναι ο guest star γονιός η εκείνος που όταν βρίσκεται στο σπίτι κάθεται σε μία καρέκλα και διαβάζει την εφημερίδα του.

Δέκα πράγματα που δεν πρέπει να πείτε σε ένα μπαμπά, που βοηθάει στο μεγάλωμα του παιδιού του

Πλέον, οι μπαμπάδες συμμετέχουν ενεργά στο μεγάλωμα των παιδιών, έχουν ισχυρή παρουσία, είναι δίπλα τους, παίζουν μαζί τους και ναι, αλλάζουν πάνες, τα ταΐζουν και είναι εκείνοι που τα κρατάνε, όταν η μαμά λείπει από το σπίτι. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι – κυρίως εργένηδες φίλοι του μπαμπά – που δε μπορούν να κατανοήσουν ότι πια οι εποχές έχουν αλλάξει.
Σε αυτούς, λοιπόν και σε όσους ακόμη παραξενεύονται, τους συμβουλεύουμε ότι δεν πρέπει να πούνε τις παρακάτω ατάκες σε έναν μπαμπά.

Σήμερα έχεις μπέιμπι-σίτινγκ;
Για την ακρίβεια, στις μέρες μας λέγεται, απλά πατρότητα! Ο μπαμπάς δεν κάνει μπέιμπι-σιτινγκ

Αλλάζεις και πάνες;
Ναι, αλλάζει. Και μάλιστα κάθε μέρα, αν χρειαστεί

mpampasalazeipana

Νομίζω, θέλει τη μαμά του
Τα μωρά όταν είναι μόνα με το μπαμπά, δεν κλαίνε επειδή θέλουν τη μαμά τους. Κλαίνε, επειδή πεινάνε, θέλουν άλλαγμα ή νυστάζουν. Κι ένας μπαμπάς μπορεί να κάνει και τα τρία παραπάνω

Πάνε οι καλές εποχές, φιλαράκι
Σίγουρα, ήταν και ωραίες και τρελές και ξέγνοιαστες οι εργένικες μέρες, αλλά αυτές με το μωρό κανείς μπαμπάς δεν τις αλλάζει!

Είναι δικό σας το παιδί;
«Όχι, το έχω απαγάγει». Κλασική ερώτηση, αλλά και ανόητη, όταν βλέπει κάποιος σε δημόσιο χώρο, ένα μπαμπά με το παιδί να κλαίει. Ερώτηση, που δεν κάνουν σε μία μαμά.

Πάω στοίχημα, ότι προτιμάς να είσαι στη δουλειά
Μην το βάλεις, θα χάσεις. Όποιον μπαμπά και να ρωτήσεις, θα σου πει πως τις ώρες που είναι στη δουλειά, περιμένει πώς και πώς να επιστρέψει στο σπίτι και στην οικογένεια του. Και τις ώρες που είναι μακριά, του λείπουν. Πολύ.

Είσαι πραγματικά, ο «κύριος Μαμά»
Υπήρχε μία παλιά χολιγουντιανή ταινία, «Mr. Mom». Τότε, το να μεγαλώνει ένας μπαμπάς τα παιδιά, έμοιαζε παράξενο. Σήμερα, δεν υπάρχει «ο κύριος Μαμά». Είναι απλά ο μπαμπάς. Σκέτο.

mpampasmekori

Δεν θα ήθελες έναν γιο;
Κλασική ερώτηση σε μαμάδες και σε μπαμπάδες. Έχεις γιο σε ρωτάνε, αν θα ήθελες κόρη. Έχεις κόρη, σε ρωτάνε, αν ήθελες αγόρι. Ειδικά, τους μπαμπάδες με κόρη τους ρωτάνε, αν θα ήθελαν γιο. Μάλλον, δεν ξέρουν ότι οι μπαμπάδες λατρεύουν τις κόρες τους κι έχουν ένα μοναδικό δέσιμο!

Μη σε δούνε οι φίλοι σου να αλλάζεις πάνα
Γιατί όχι; Δεν είναι ντροπή να αλλάζεις πάνα στο παιδί σου. Ή να παίζεις με την κόρη σου με τις κούκλες.

Δε θέλεις μια δουλειά;
Σήμερα, με το ποσοστό ανεργίας σε δυσθεώρητα ύψη, πολλοί μπαμπάδες άνεργοι, μένουν στο σπίτι – μέχρι να βρούνε δουλειά – και μεγαλώνουν τα παιδιά, αν η σύζυγος δουλεύει. Σε αυτούς, λοιπόν, τους μπαμπάδες, ποτέ μα ποτέ μη ρωτήσετε, - με ύφος περίλυπο - αν θέλουν να βρουν μία δουλειά. Αυτοί οι μπαμπάδες, οι άνεργοι που μεγαλώνουν τα παιδιά και βοηθούν στο σπίτι, είναι απλά άξιοι!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved