Θα γίνει καλός πατέρας ο σύντροφός σου; 5 + 1 σημάδια που το δείχνουν

«Θα γίνει, άραγε, καλός πατέρας»; Πόσες φορές δεν το έχουμε αναρωτηθεί για σύντροφό μας; 

Θα γίνει καλός πατέρας ο σύντροφός σου; 5 + 1 σημάδια που το δείχνουν

Είτε είμαστε νιόπαντροι είτε σε σχέση σοβαρή είτε σε μία σχέση που πηγαίνει καλά, η αλήθεια είναι ότι φανταζόμαστε τον καλό μας, στο ρόλο του πατέρα. Και κάπου εκεί, έρχεται και η παραπάνω απορία. Υπάρχουν, λοιπόν, κάποια σημάδια που σε βοηθούν να το διαπιστώσεις.

Έχουμε και λέμε:

Αν είναι τρυφερός

Αν σου φέρεται τρυφερά, σε προσέχει και σε περιποιείται, έχει όλα τα φόντα να γίνει καλός πατέρας, αφού αυτό σημαίνει ότι έχει ευαισθησίες και αίσθημα προσφοράς.

Αν σε φροντίζει όταν αρρωσταίνεις

Όταν είσαι αδιάθετη, δείχνει να ανησυχεί ή σου λέει ένα «έλα μωρέ δεν έχεις τίποτα»; Αν, λοιπόν, ανησυχεί αν είσαι καλά, νοιάζεται να δει τι έχεις και σε φροντίζει όσο είσαι άρρωστη (σου φτιάχνει σουπίτσες, σου φέρνει το θερμόμετρο, κάνει αυτός τις δουλειές κ.α.), μην το σκέφτεσαι… το έχει.

Αν σε βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού

Αν σε βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού και συμμερίζεται την κούραση σου. Αν δεν τα περιμένει όλα έτοιμα από εσένα, είναι σημάδι ότι την ίδια βοήθεια και συμμετοχή θα έχεις και όταν αποκτήσετε παιδί.

couple holding hand

Έχει υπομονή

Όταν έχει υπομονή και προσπαθεί να λύσει από το πιο απλό έως το πιο πολύπλοκο πρόβλημα. Χωρίς καβγάδες, αλλά με διάθεση. Αυτό σημαίνει, ότι θα είναι υπομονετικός και με τα παιδιά. Και πίστεψε μας, χρειάζεται μπόλικη.

Του αρέσουν τα παιδιά

Ένας καλός τρόπος για να το διαπιστώσεις η ίδια, είναι να παρατηρήσεις τη σχέση του με ξένα παιδιά. Πώς τους συμπεριφέρεται; Είναι αδιάφορος; Τον εκνευρίζουν; Τα αποφεύγει; Ή είναι καλός μαζί τους; Ασχολείται; Παίζει; Και τον αγαπούν όλα τα παιδιά των φίλων σας;

Εκφράζει τα συναισθήματά του;

Και τέλος εκφράζει τα συναισθήματά του; Σου λέει ότι σε αγαπά; Είναι γενναιόδωρος στα συναισθήματα και τις εκφράσεις αγάπης; Σε παίρνει αγκαλιά; Σου κρατά το χέρι; Το κάνει και δημοσίως, χωρίς να σκέφτεται ότι θα γίνει ρεζίλι; Αν ναι, τότε να είσαι σίγουρη ότι έχεις βρει έναν σύντροφό που θα γίνει ο καλύτερος μπαμπάς!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved