Πώς η σχέση πατέρα – κόρης επιδρά ευεργετικά στην υγεία της

Οι εποχές που ο πατέρας ήταν απομονωμένος και δεν είχε ενεργό ρόλο στο μεγάλωμα των παιδιών, ανήκουν στο παρελθόν. 

Πώς η σχέση πατέρα – κόρης επιδρά ευεργετικά στην υγεία της

Πλέον και οι μπαμπάδες συμμετέχουν ενεργά, στο μεγάλωμα και τη διαπαιδαγώγηση, έχοντας μοιρασμένους ρόλους με τη μαμά. Μάλιστα και η σχέση που αναπτύσσουν τα παιδιά – είτε πρόκειται για αγόρι είτε για κορίτσι – με το μπαμπά τους είναι μοναδική και αναντικατάστατη.

Ωστόσο, για τα κορίτσια είναι και ευεργετική συνολικά για τον χαρακτήρα και την υγεία τους, καθώς μεγαλώνουν. Και το δέσιμο που έχουν στην παιδική τους ηλικία, επηρεάζει καθοριστικά τη ζωή και συμπεριφορά τους ως μεγάλες κυρίες.

Η δύναμη του μπαμπά

Σύμφωνα με τη συγγραφέα, Melissa Benaroya, το «αποτύπωμα» ενός πατέρα στην κόρη του αποδεικνύεται κρίσιμο ως προς την ομαλή της κοινωνική, αλλά και βιολογική εξέλιξη. Οι γυναίκες που μεγάλωσαν με μια «ζεστή» πατρική φιγούρα, ωφελούνται ως εξής:

father kids

Διαχειρίζονται καλύτερα ένα πρόβλημα: Μία υγιής σχέση με τον πατέρα, βοηθάει αργότερα την κόρη να διαχειρίζεται καλύτερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Νιώθει δυνατή και σίγουρη για τον εαυτό της και δεν πελαγώνει μπροστά σε ένα πρόβλημα

Διαχειρίζονται το στρες: Τη βοηθάει, επίσης, να διαχειρίζεται το στρες. «Οι κόρες που έχουν μία στοργική σχέση με τον πατέρα τους, αποδεικνύεται ότι έχουν χαμηλότερα βασικά επίπεδα κορτιζόλης. Κατ' επέκταση, τείνουν να έχουν χαμηλότερη αντιδραστικότητα σε στρεσογόνους παράγοντες και ενισχυμένους μηχανισμούς αντιμετώπισης του άγχους», τονίζει η Benaroya.

Αποκτούν ακαδημαϊκές γνώσεις: Σύμφωνα με πρόσφατη αμερικανική έρευνα, τα κορίτσια που είναι δεμένα με τον πατέρα τους έχουν 43% αυξημένες πιθανότητες να έχουν καλούς βαθμούς στο σχολείο και 33% λιγότερες πιθανότητες σε σχέση με άλλα παιδιά, να επαναλάβουν την ίδια τάξη. Μάλιστα, σε μεγάλο ποσοστό αποκτούν ακαδημαϊκές γνώσεις. Άλλη μία έρευνα θέλει το 20% των κοριτσιών να ακολουθούν τα επαγγελματικά βήματα του μπαμπά τους.

Έχουν υγιείς σχέσεις με τους άνδρες: Οι κόρες που έχουν υγιείς σχέσεις με το μπαμπά τους, θα έχουν εξίσου υγιείς σχέσεις και με τους άνδρες κατά την ενήλικη ζωή τους. Έχουν ισχυρές ικανότητες επικοινωνίας, που βοηθούν να «χτίσουν» μία ειλικρινή και υγιή σχέση με έναν άνδρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved