Γράμμα στον πατέρα που αναρωτιέται τι κάνει η γυναίκα του όλη μέρα στο σπίτι

Το παρακάτω γράμμα γράφτηκε από τον Michael Dean, σε ένα forum για μπαμπάδες στο εξωτερικό.

Γράμμα στον πατέρα που αναρωτιέται τι κάνει η γυναίκα του όλη μέρα στο σπίτι

Αγαπητέ νέε μπαμπά που αναρωτιέσαι τι κάνει όλη μέρα η γυναίκα σου στο σπίτι,

Ως μπαμπάς μιας κόρης 5 μηνών και σύζυγος μιας γυναίκας που βρίσκεται σε παρατεταμένη άδεια μητρότητας λόγω απόλυσης, ενώ βρισκόταν ήδη σε άδεια μητρότητας (τι; όχι... όχι, είναι απόλυτα νόμιμο), μπορώ να δώσω απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με το τι κάνει η σύζυγός σας στο σπίτι όλη την ημέρα με το μωρό και αυτό επειδή η σύζυγός μου, μου εξήγησε ζωντανά - και δυνατά με κάθε λεπτομέρεια τι κάνει, και υποθέτω ότι όλες οι μαμάδες που μένουν στο σπίτι με τα μωρά τους, κάνουν τα ίδια.

deutero paidi 4

Πρώτον, η πράξη.

Έχοντας ένα παιδί στην αγκαλιά σου όλη την ημέρα είναι κουραστικό. Αποδεικνύεται ότι απλά πράγματα, όπως τα ψώνια, η μετακίνηση, ακόμη και η επίσκεψη στην τουαλέτα είναι δύσκολα πράγματα. Είναι επίσης μια τρέλα, μιας και μέσα σε όλα θα πρέπει ένα μωρό να αλλαχθεί, να πλυθεί, να ταϊστεί, να κοιμηθεί και όλα αυτά να επαναληφθούν 3-6 φορές την ημέρα.

Δεύτερον, τα συναισθήματα.

Κάποιοι θα πιστεύουν ότι μια γυναίκα σκέφτεται «Η μητρότητα είναι ό,τι πιο ωραίο έχει συμβεί στη ζωή μου», αλλά στην πραγματικότητα αυτό που σκέφτεται είναι, «Πότε θα τελειώσει Θεέ μου όλο αυτό!». Καθημερινά είναι κουρασμένη, προσπαθεί να βρει χρόνο να προλάβει όλα τα παραπάνω και μέσα σε όλα αυτά να προσπαθεί να είναι και γυναίκα. Να νιώθει όμορφα, να αισθάνεται όμορφα και αυτό να βγαίνει και προς τα έξω.

Τρίτον, ο χρόνος.

Δεν έχει καθόλου χρόνο ούτε να απολαύσει με την ησυχία της έναν καφέ. Να ξαπλώσει για λίγο στον καναπέ μαζεύοντας τα πόδια της επάνω και χαλαρώνοντας έστω και για λίγο. Αυτό ίσως σκέφτονται οι περισσότεροι αλλά αντί για αυτό, μια γυναίκα με ένα μωρό στο σπίτι, όταν έχει λίγο χρόνο, προσπαθεί να μαζέψει το σπίτι της και να μαγειρέψει παρά να ξεκουραστεί.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε ότι μια γυναίκα δεν κάνει τίποτε στο σπίτι με ένα μωρό, θα πρέπει να σκεφτείτε διπλά.

Ένας μπαμπάς

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved