Χρόνια Πολλά σε όλα τα μέλη της οικογένειας που έχουν τον πατρικό ρόλο

Σήμερα είναι η Γιορτη του Πατέρα. Και γιορτάζουν όλοι εκείνοι οι μπαμπάδες που έχουμε στη ζωή μας.

Χρόνια Πολλά σε όλα τα μέλη της οικογένειας που έχουν τον πατρικό ρόλο

Ο μπαμπάς μας, ο μπαμπάς των παιδιών μας, αλλά και άλλοι. Ο αδελφός μας που έγινε μπαμπάς, ο θείος που μας μεγάλωσε γιατί δεν είχαμε μπαμπά, ο παππούς που είναι δυο φορές μπαμπάς μας... ακομη κι η μαμά που είχε διπλό ρολο για εκεινους που δεν έχουν μπαμπα...

Χρονια πολλά λοιπόν...

Στη μαμά που σε πολλές οικογένειες έχει διπλό ρόλο και διπλό φορτίο. Στη μαμά που έκανε τα πάντα για να μην αντιληφθείς τη διαφορα...

Στον παππού που σε αγκαλιαζε και σε σκούπιζε τα δάκρυα όταν έπεφτες από το ποδήλατο, όταν σε μάλωνε η μαμά ή ο μπαμπάς, όταν σε μάθαινε να διαβάζεις.

Στον μεγάλο αδελφό, που είχε κι αυτος το ρόλο του στην ανάπτυξή σου, αλλά και που ειναι τώρα μπαμπας των ανιψιών σου και σε γεμίζει χαρά.

Στον ξάδερφο που μοιράστηκε μαζι σου τα παιχνίδια του, τους γονείς του καμια φορά, και τα συναισθήματά του για να μη νιώθεις μοναξιά.

Στον θείο, που σου έμαθε πιο ελεύθερα και με λιγότερα ταμπού, πώς πρέπει να φέρονται οι αληθινοί άντρες. Που σου έκανε πλάτες όταν δε σε άφηνε ο μπαμπάς, που σε έμαθε τα κατατοπια και σε προειδοποίησε για 'τος στραβές'.

Χρόνια πολλά στον μπαμπά των παιδιών. Που τα μαθαίνει κάθε μέρα όλα όσα μπορεί, με αστείρευτη αγάπη, ενέργεια και όρεξη. Που κάνει τα παιδιά σου, τους ανθρώπους που θέλεις να είναι. Που σε κανει περήφανη που τον επέλέξς.

Χρόνια πολλα στον Μπαμπά. Στον μπαμπά που ήταν πραγματικά εκεί. Με αυστηρότητα και κατανόηση. Που σου έμαθε τα λάθη σου και πώς να τα διαχειρίζεσαι. Που σε οδήγησε στην επιτυχία, με αγάπη και πειθαρχία. Που ήταν εκεί, ακόμη κι αν δεν ηταν με τη φυσική του παρουσία. Που σε εμαθε να ξεχωριζεις τους φίλους, τις παγίδες, τα συναισθήματα.

Χρονια Πολλά σε εκεινον που φουσκώνει τα λάστιχα του ποδηλάτου σου από τότε που ήσουν παιδί, που σε έβλεπε να πέφτεις όταν σου εβγαλε τις βοηθητικές, που σε εμαθε να κάνεις κάμπινγκ και να ανάβεις φωτιές, που αγαπάει πολύ τη μαμά, που κυλιέται στα πατώματα μαζι σου, που γίνεται Αη Βασίλης κάθε χρόνο - κάποτε για σένα τώρα για τα παιδιά σου, που ξέρει τους σούπερ Ηρωες καλύτερα από τον καθένα, που είναι ο δικός σου σούπερ Ηρωας.

Χρόνια Πολλά σε όλους εκεινους που μας ξεκαθάρισαν ότι δεν πρέπει να βολευόμαστε με τα λίγα. Σε όλες εκεινες τις πατρικές φιγούρες που επαιξαν το ρόλο του μπαμπά, ακόμη κι αν δεν ήταν. Σε όλους εκείνους που μας έμαθαν να μη ντρεπόμαστε για αυτό που είμαστε, και σε ολους εκείνους που μας κάνουν περήφανους για όσα έχουμε καταφέρει.

Χρονια πολλά μπαμπά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved