Το υγιεινό μαγείρεμα δεν είναι τάση, είναι ανάγκη και είναι διαχρονική

Ίσως ανήκεις στην κατηγορία των ατόμων που βρίσκονται αδιάκοπα πάνω από τα μάτια της κουζίνας και πειραματίζονται.

Το υγιεινό μαγείρεμα δεν είναι τάση, είναι ανάγκη και είναι διαχρονική

Αλήθεια, πόσο σημαντική είναι η υγιεινή μαγειρική στη ζωή σου; Αν άργησες να σκεφτείς την απάντηση, θέλουμε να ανατρέξεις σε όλες εκείνες τις φορές που ένιωσες την απόλυτη ευχαρίστηση επειδή κατάφερες να εκτελέσεις το πρόγραμμα διατροφής σου κατά γράμμα. Ή σε όλες εκείνες τις φορές που στα κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια η μητέρα σου είχε όρεξη για πειραματισμούς και εσύ έτρεχες από πίσω της στην κουζίνα για να δεις ποια kitchen essentials, ποια λαχανικά και ποια υλικά χρησιμοποιούσε και έβγαζε αυτό το αποτέλεσμα.

Ίσως ανήκεις στην κατηγορία των ατόμων που βρίσκονται αδιάκοπα πάνω από τα μάτια της κουζίνας και πειραματίζονται. Ίσως, πάλι, στα μάτια του έρωτα άνοιξες πρώτη φορά το μάτι της κουζίνας ή επιλέγεις να γιορτάζεις τη φιλία σου και κάθε σου επιτυχία και γιορτή με ένα υγιεινό girl dinner στο σπίτι.

Το πιο πιθανό όμως, είναι ότι σε μία καθημερινότητα που «τρέχει» με γρήγορους ρυθμούς, προσπαθείς να εξοικονομείς χρόνο για να προετοιμάζεις τα αγαπημένα σου υγιεινά γεύματα που σου δίνουν ευχαρίστηση και σε κάνουν να νιώθεις καλά που σε φροντίζεις. Διότι με τα χρόνια έμαθες ότι το υγιεινό μαγείρεμα είναι μία από τις σημαντικότερες ανάγκες σου, ανεξαρτήτως περιστάσεων.

Πώς η υγιεινή μαγειρική γίνεται διαχρονική ανάγκη

Οικογενειακά τραπέζια. Το καθένα έχει και μία δική του ιστορία. Οι ίδιες ερωτήσεις προς τα ίδια πρόσωπα και οι αναμενόμενες απαντήσεις. Οι ίδιες γεύσεις που δεν έβλεπες την ώρα να γευτείς και να μάθεις και εσύ αργότερα να δημιουργείς στη δική σου κουζίνα. Η γιαγιά σου, που πάντα ξεπερνούσε με τις συνταγές της τα πιο καλά εστιατόρια και τα πιο απαιτητικά μενού, σου υπενθύμιζε ότι δεν χρειάζεται να είσαι chef για να μαγειρέψεις τα αγαπημένα σου νόστιμα, υγιεινά πιάτα, πάρα μόνο χρειάζεται να έχεις στη διάθεσή σου μία Fissler. Αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας της -και δεν το έλεγε συχνά.

Διαβάστε περισσότερα στο queen.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved