Μπαμπάς ζήτησε βοήθεια από το διαδίκτυο για να ξεπεράσει η κόρη του τον πρώτο της χωρισμό

Διαδικτυακοί φίλοι σε βοήθεια!

Μπαμπάς ζήτησε βοήθεια από το διαδίκτυο για να ξεπεράσει η κόρη του τον πρώτο της χωρισμό

Πρώτη ερωτική απογοήτευση έφηβης

Bigstock

Για μια ακόμη φορά ένας γονιός στράφηκε στο Reddit για να ζητήσει βοήθεια. Το Reddit, για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι ένα site όπου κάποιος μπορεί να βρει απαντήσεις σε θέματα που έζησαν οι άλλοι πρώτα. Γενικότερα οι χρήστες συζητούν ο,τιδήποτε βρίσκουν ενδιαφέρον και ανταλλάσσουν απόψεις. Εκεί στρέφονται και πολλοί γονείς -μπαμπάδες και μαμάδες- για να βρουν συμβουλές ή να συζητήσουν ένα θέμα που τους απασχολεί με άλλους γονείς που έχουν ζήσει κάτι αντίστοιχο.

Πρόσφατα ένας μπαμπάς στράφηκε στο Reddit για να ζητήσει βοήθεια: πώς να διαχειριστεί τον πρώτο χωρισμό της κόρης του. Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι χρήστες τον λάτρεψαν που έψαχνε να βρει τρόπους και λύσεις για να διαχειριστεί την απογοήτευση της κόρης του, αυτός ο μπαμπάς έδειξε ότι νοιάζεται για την κόρη του.

Οι χωρισμοί είναι σκληροί, όλοι το ξέρουν αυτό. Και όταν πρόκειται για τον πρώτο χωρισμό τότε τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Σίγουρα όλοι θυμάστε την πρώτη σας αγάπη και τον πρώτο σας χωρισμό, έτσι δεν είναι; Κάποια στιγμή θα πέσατε και εσείς στα πατώματα για τον πρώτο σας έρωτα.

Όπως ο ίδιος αναφέρει η κόρη του (η μεγαλύτερη από τις τρεις που έχει) είναι 16 ετών και πρόσφατα ανακάλυψε ότι ο φίλος της την απάτησε.

Ερωτική απογοήτευση στην εφηβεία: Πώς μπορούμε να στηρίξουμε τα παιδιά μας

«Η κόρη μου (16 ετών) απατήθηκε από το πρώτο της αγόρι και δεν ξέρω πώς να τη βοηθήσω», έγραψε ψάχνοντας να βρει τρόπο να στηρίξει την κόρη του και φυσικά τι να κάνει για να αντιμετωπίσει τη θλίψη της.

Όπως ο ίδιος γράφει, μεγαλώνει μόνος του τις κόρες του. Η σύζυγός του πέθανε πριν 11 χρόνια και έκτοτε δεν έχει βγει ραντεβού με κάποια γυναίκα και δεν έχει ιδέα πώς να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση. «Περιττό να σας πω ότι το κορίτσι μου είναι χάλια. Ξέρω ότι αυτό θα συνέβαινε κάποια στιγμή αλλά δεν είμαι έτοιμος ή εφοδιασμένος για όλο αυτό. Έχω μηδέν εμπειρίες γύρω από αυτά τα θέματα. Της αγόρασα τα αγαπημένα της σνακ και πράγματα που ξέρω ότι συνήθως της αρέσουν και τα απολαμβάνει. Ξέρω ότι δεν είναι πολλά αλλά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω για να αισθανθεί καλύτερα!».

Η ανατροφή των παιδιών μπορεί να είναι δύσκολη για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Η καθοδήγηση του παιδιού σας στις σχέσεις μπορεί να είναι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους δεν θέλετε να μεγαλώσει. Ποιος μπορεί να σας κατηγορήσει; Όλο αυτό το σενάριο ακούγεται αποκαρδιωτικό και σίγουρα δύσκολο για όλους τους γονείς που έρχονται αντιμέτωποι με αυτό για πρώτη φορά.

Ορίστε μερικές από τις συμβουλές που δέχτηκε:

«Η κόρη σου χρειάζεται αγάπη και κάποιον να νοιάζεται για εκείνη. Και αυτό το έχει ήδη εισπράξει από εσένα»

«Πέρα από όλα τα ανακουφιστικά πράγματα που έχεις κάνει... νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να την καθησυχάσεις λέγοντάς της ότι αυτή δεν είναι φυσιολογική συμπεριφορά από έναν σύντροφο. Αυτή η εμπειρία θα είναι εξαιρετικά επιζήμια και θα την αποθαρρύνει από το να εμπιστευτεί κάποιον στο μέλλον, φοβούμενη μην πάθει το ίδιο. Είναι σημαντικό να της δείξεις ότι η εξαπάτηση δεν είναι φυσιολογική και φυσικά είναι απαράδεκτη συμπεριφορά. Πρέπει να μάθει ότι υγιείς σχέσεις είναι πραγματικές και υπάρχουν εκεί έξω.»

«Ίσως να της πεις να μην πάει σχολείο αύριο. Αγόρασέ της μια πίτσα, παγωτό και δείτε μαζί αγαπημένες σας ταινίες. Ζήτησέ της να κλάψει. Πήγαινε στο δωμάτιό της και αγκάλιασέ τη. Πες της ότι θα είσαι εκεί για εκείνη και θύμισέ της ότι πάντα θα είσαι διαθέσιμος να την ακούσεις όταν θα είναι έτοιμη να το συζητήσει. Δεν υπάρχουν και πολλά που να μπορείς να κάνεις, αλλά είμαι σίγουρος ότι γνωρίζοντας ότι είσαι εκεί για εκείνη θα τη βοηθήσει πολύ να σταθεί στα πόδια της ξανά.»

«Πρώτα από όλα, θέλω να πω πόσο απίστευτα δυνατός και περιποιητικός είσαι ως πατέρας. Το γεγονός ότι απλώνεις το χέρι σου και κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για να στηρίξεις την κόρη σου σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, λέει πολλά για την αγάπη σου προς αυτήν. Είναι εντάξει να μην έχεις όλες τις απαντήσεις, αυτό που είναι σημαντικό είναι να είσαι εκεί για εκείνη.

Όσο για συμβουλές, μπορεί να είναι ωφέλιμο να ενημερώσεις την κόρη σου ότι είναι εντάξει να νιώθει όλα αυτά τα συναισθήματα - είναι μέρος της διαδικασίας - θεραπείας. Ενθαρρύνετέ την να μιλήσει όταν είναι έτοιμη, θα μπορούσε να μιλήσει σε εσένα ή έναν έμπιστο φίλο ή ακόμα και έναν επαγγελματία θεραπευτή, αν είναι ανοιχτή σε αυτό. Δεν πειράζει αν δεν θέλει να μιλήσει για αυτό τώρα, δώσ΄ της χώρο και χρόνο για να το επεξεργαστεί.

Διαβεβαίωσέ την ότι αυτή η αποκαρδιωτική εμπειρία δεν καθορίζει την αξία ή το μέλλον της. Ο καθένας βιώνει κάποιες απογοητεύσεις στη ζωή του κάποια στιγμή, και ενώ αισθάνεται αφόρητο το συναίσθημα αυτό τώρα, θα βγει από αυτό πιο δυνατή και σοφότερη. Θύμισέ της τα δυνατά της σημεία, τα επιτεύγματά της και τι την κάνει μοναδική.

Συνέχισε να την ενθαρρύνεις να τρώει και να προσέχεις τη σωματική της υγεία, ακόμα κι αν δεν το θέλει. Μικρά βήματα, όπως το να σηκωθεί από το κρεβάτι, να κάνει ένα ντους ή το να φάει ένα μικρό γεύμα, μπορεί να είναι επιτεύγματα αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Τέλος, θέλω να ξέρεις ότι κάνεις καταπληκτική δουλειά!».

Αυτά ήταν μερικά από τα πολλά σχόλια και συμβουλές που δέχτηκε. Ο ίδιος για να ευχαριστήσει όλους τους χρήστες τόσο για τα καλά τους λόγια όσα και για όλα όσα του συνέστησαν να κάνει, τους ενημέρωσε για τι έκανε.

«Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τα όμορφα λόγια και τις συμβουλές σας. Συγγνώμη που δεν απάντησα στον κάθε ένα προσωπικά αλλά είχαμε δύσκολο βράδυ. Στην αρχή δεν ήθελε να είμαι κοντά της και αργότερα όταν την άκουσα να κλαίει, θέλησε να μου μιλήσει. Τώρα κοιμάται. Κανόνισα να πάμε διακοπές ώστε να κρατήσω απασχολημένο το μυαλό της, μιας και τα σχολεία είναι κλειστά.

Σας ευχαριστώ επίσης για τα κομπλιμέντα. Ναι, σημαίνει πολλά για εμένα και ξέρει ότι θα είμαι πάντα εκεί όταν με χρειάζεται. Ξέρω ότι ο χρόνος θα κάνει τα πράγματα καλύτερα, αλλά μου είναι δύσκολο να τη βλέπω να υποφέρει. Σας ευχαριστώ όλους και πάλι πολύ!».

πληροφορίες από Reddit.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved