Στον πατέρα μου: Σε ευχαριστώ που μου έδειξες τι να αναζητήσω σε έναν άνδρα

Όταν κοιτάζω τον σύζυγό μου, βλέπω ο,τι έβλεπα και στον πατέρα μου: έναν αφοσιωμένο μπαμπά και άνδρα. Ενός άνδρα που θα κάνει τα πάντα για την οικογένειά του παρά τις δυσκολίες που θα του φέρει η ζωή. 

Στον πατέρα μου: Σε ευχαριστώ που μου έδειξες τι να αναζητήσω σε έναν άνδρα

Γράμμα στον μπαμπά

Bigstock

Στον μπαμπά μου,

Από τα βάθη της καρδιάς μου, σε ευχαριστώ. Επειδή μου έδειξες τη σημασία του πραγματικού άνδρα. Ήσουν ένας αφοσιωμένος πατέρας και σύζυγος για πολλά χρόνια, και συνεχίζεις να είσαι έτσι. Από τότε που ήμουν μικρή θυμάμαι να αφιερώνεις τα πάντα από τον εαυτό σου για την ευημερία της οικογένειάς σου.

Το να μεγαλώνεις παιδιά, είναι δύσκολη υπόθεση αλλά εσύ και η μαμά τα καταφέρατε καλά. Καταφέρατε να μεγαλώσετε εννιά από εμάς. Αν και μπορεί να πιστεύεις ότι τη σκληρή σου δουλειά δεν την είδε ποτέ κανείς, άσε με να σου πω ότι ο,τι έκανες για εμάς αποτυπώνεται στις όμορφες ζωές μας και είμαστε ευλογημένοι που ζήσαμε τόσο ωραίες στιγμές που δημιουργήθηκαν χάρη της δικής σου (και της μαμάς) ανιδιοτελούς θυσίας.

Εγώ και εσύ μπορεί να μην είμασταν τόσο κοντά καθώς μεγάλωνα, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένες στιγμές που κρατώ ακόμη κοντά στην καρδιά μου μέχρι σήμερα. Θυμάμαι όλες τις στιγμές που έβαλες -χωρίς εγωισμό- στην άκρη. Θυμάμαι όλες τις φορές που έκανες τα πάντα για να μας δεις να χαμογελάμε.

Για ένα πράγμα που μεριμνούσες πάντα ήταν η φροντίδα μας. Έδινες τα πάντα (και συνεχίζεις να δίνεις) στην οικογένειά μας. Έδινες την αγάπη σου. Την αγάπη ενός αφοσιωμένου πατέρα και συζύγου—ακόμα και όταν περνούσες δύσκολες στιγμές και καταστάσεις.

Σίγουρα η μαμά ήταν γεμάτη με όμορφα συναισθήματα κάθε φορά που φρόντιζε το σπιτικό μας, όσο εσύ δούλευες μακριά από αυτό. Ο τρόπος που και οι δύο μαζί καταφέρνατε να τα ισορροπείτε όλα, με έκαναν να καταλάβω τι σημαίνει να έχεις έναν υγιή και ισορροπημένο γάμο - ειδικά μετά τον ερχομό των παιδιών. Εξαιτίας αυτών και εξαιτίας της συνεχούς παρουσίας σου στη ζωή μου, μου έδειξες εν αγνοία σου τι να ψάξω σε έναν άντρα. Και ως αποτέλεσμα της συνεχούς αγάπης σου, πιστεύω ότι είμαι ευλογημένη με τον καλύτερο σύζυγο και τον καλύτερο πατέρα για το παιδί μου.

Όταν κοιτάζω τον σύζυγό μου, βλέπω ο,τι έβλεπα και σε εσένα: έναν αφοσιωμένο μπαμπά και άνδρα. Έναν άνδρα που θα κάνει τα πάντα για την οικογένειά του παρά τις δυσκολίες που θα του φέρει η ζωή.

Βλέπω όλες τις κουρασμένες μέρες και τις μεγάλες νύχτες που τον περιμένω, βλέπω όλες τις φορές που το σπίτι γεμίζει κάθε φορά που γελάει και σκορπά την αγάπη του. Και για αυτό είμαι ευγνώμων.

Ως γυναίκα, που έχει δημιουργήσει τη δική της οικογένεια τώρα, εγώ και εσύ είχαμε τη δυνατότητα να βιώσουμε μια νέα δυναμική στη σχέση μας καθώς με παρακολουθούσες να γίνομαι σύζυγος και μητέρα. Πήρες επίσης τον άνδρα μου κάτω από τα φτερά σου, τον αγάπησες σαν να ήταν δικό σου παιδί και περισσότερο όταν ο πατέρας του έφυγε από τη ζωή. Είμαι ευγνώμων που και εκείνος επίσης, σε έχει ως πατέρα-πρότυπο στη ζωή του.

Περισσότερο από ποτέ τώρα, είμαι ευγνώμων που έπαιξες ουσιαστικό ρόλο στην ανατροφή μου, με δίδαξες και με προστάτευσες με τον καλύτερο τρόπο που ήξερες. Και γι' αυτό, ανυπομονώ για τον δεσμό που θα δημιουργήσει ο σύζυγός μου με τον γιο μας και τον τρόπο που η σχέση τους εξελίσσεται με τα χρόνια.

Έτσι πατέρα μου, είμαι τυχερή που σε έχω για μπαμπά. Είμαι γεμάτη ευγνωμοσύνη για όλα αυτά που μου δίδαξες και για το γεγονός ότι μου έδειξες τι να αναζητήσω σε έναν άνδρα. Να είναι ανιδιοτελής, υπομονετικός, αφοσιωμένος και γεμάτος με κατανόηση και αγάπη. Επειδή είδα όλα αυτά σε σένα και είδα την ακλόνητη αγάπη μεταξύ εσένα και της μαμάς, μπόρεσα να δημιουργήσω τη δική μου ακλόνητη σχέση.

Και τώρα, ως αποτέλεσμα, φτιάχνω μια ζωή με τον σύζυγό μου και τον γιο μας. Ανυπομονώ για τις παραδόσεις που θα δημιουργήσουν και για τους τρόπους που θα μάθει ο άνδρας μου στον μικρό μας να είναι είναι ένας ευγενικός και γεμάτος σεβασμό νεαρός μεγαλώνοντας. Επειδή μια μέρα, όταν εκείνος το επιλέξει, θα δημιουργήσει τη δική του οικογένεια. Και θέλω το άλλο του μισό να δει όλη αυτή την αγάπη που θα τον έχει μεγαλώσει. Αγάπη που περνά από γενιά σε γενιά. Αγάπη που κρατά για πάντα.

*ελεύθερη μετάφραση/ mother.ly

Δείτε το αφιέρωμα που ετοιμάσαμε για την Γιορτή του Πατέρα, εδώ

giorti-tou-patera.jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved