Πράγματα που θέλω να γνωρίζει η κόρη μου για τον εαυτό της

Ένας μπαμπάς γράφει για όλα όσα θα ήθελε να πιστεύει η κόρη του για τον εαυτό της.

Πράγματα που θέλω να γνωρίζει η κόρη μου για τον εαυτό της
Bigstock

Δύσκολα ένας μπαμπάς θα μιλήσει στην κόρη του για θέματα που αφορούν την εμφάνισή της, τις σχέσεις, τις ερωτικές απογοητεύσεις.

Είναι κυρίως από αμηχανία για το πώς να διαχειριστεί καταστάσεις που μπορεί να την πληγώνουν και να επηρεάσουν την αυτοεκτίμησή της.

O BJ Foster, πατέρας και ο ίδιος μιας κόρης, γράφει για αυτά που θα ήθελε η κόρη του να γνωρίζει για τον εαυτό της και να μην τα ξεχάσει ποτέ.

Όπως λοιπόν λέει θέλει η κόρη του να γνωρίζει ότι:

mpampas-kai-anasfaleia-koris.jpg

Την αγαπούν

Θέλω να ξέρει ότι την αγαπούν, άνευ όρων και χωρίς αστερίσκους. Χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει κάτι για να γίνει αρεστή. Κάθε βράδυ, όταν βάζω την κόρη μου για ύπνο, της κάνω την ερώτηση, «Ποιος σε αγαπά;» κι απαντά: «Ο μπαμπάς με αγαπάει».«Μην το ξεχάσεις ΠΟΤΕ» της λέω και ελπίζω πραγματικά να το κάνει.

Είναι όμορφη και πολύτιμη

Η ομορφιά δεν περιορίζεται στην εξωτερική εμφάνιση. Ο καθένας είναι ξεχωριστός όπως το δακτυλικό αποτύπωμα και πολύτιμος. Η ελπίδα και η προσευχή μου είναι η κόρη μου να αγαπήσει τον εαυτό της γι΄αυτό που είναι και να ενισχύσει την εσωτερική ομορφιά της αντιμετωπίζοντας τους ανθρώπους με συμπόνια, χάρη και καλοσύνη.

Portrait Of A 6 Year Old Boy And His Father Reading A Book In Teepee Tent. Father And Son With Flash

Η ύπαρξή της έχει νόημα και σκοπό

Πιστεύω ακράδαντα ότι σε όλους μας έχουν δοθεί ορισμένα ταλέντα για κάποιο λόγο. Το αν θα τα αξιοποιήσουμε και με ποιο τρόπο, εξαρτάται από εμάς τους ίδιους. Όλοι θα αφήσουμε το σημάδι μας σε αυτή τη ζωή, το ερώτημα είναι ποιο θα είναι. Μια ζωή που βιώνεται πλούσια είναι μια ζωή που δίνεται απλόχερα. Θέλω λοιπόν η κόρη μου να γνωρίζει ότι η ύπαρξή της έχει και νόημα και σκοπό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved