Γράμμα στον άνδρα που δεν παραχώρησε τη θέση του στο τρένο, σε μία έγκυο γυναίκα

Κι, όμως, στις μέρες μας υπάρχουν αρκετοί, που κάνουν το… κορόιδο, όταν βλέπουν μία έγκυο γυναίκα, σε δημόσιο χώρο ή δημόσια Μέσα Μεταφοράς.

Μία Μαμά
Γράμμα στον άνδρα που δεν παραχώρησε τη θέση του στο τρένο, σε μία έγκυο γυναίκα

Εντάξει, οι περισσότεροι όταν θα δουν μία έγκυο γυναίκα στο τρένο, θα σηκωθούν και θα παραχωρήσουν τη θέση τους. Ή αν είναι σε μία δημόσια υπηρεσία, θα παραχωρήσουν τη σειρά τους. Ωστόσο, πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Οι εξαιρέσεις εκείνες, που κάνουν το «κορόιδο», όταν βλέπουν ή μάλλον δε… βλέπουν μία έγκυο γυναίκα, στέλνοντας το savoir vivre… περίπατο!

Και σε μία τέτοια εξαίρεση, μία νεαρή έγκυος γυναίκα, στέλνει ένα ανοιχτό γράμμα. Ένας άνδρας δεν παραχώρησε τη θέση του, στο τρένο και η μέλλουσα μανούλα εξιστορεί το περιστατικό, σε ένα γράμμα, που θα πρέπει να διαβάσουν όλοι.

«Αγαπητέ κουστουμαρισμένε κύριε,

Είχες το κεφάλι σου κάτω και τα ακουστικά στα αυτιά σου, αλλά σε είδα. Είδα το βλέμμα σου πάνω στη φουσκωμένη μου κοιλιά, καθώς έμπαινα στο τρένο. Σε είδα να προσπαθείς να καταλάβεις, αν είμαι μία παχουλή κοπέλα ή έγκυος. Είδα το καρφωμένο σου βλέμμα και την απορία για το ποιες από τις δύο επιλογές είμαι. Μέχρι, που βεβαιώθηκες ότι είμαι έγκυος και αποφάσισες να παραμείνεις ακίνητος στη θέση σου.

Σε όλη τη διαδρομή απέφευγες να με κοιτάξεις, παρ’ όλο που ένιωθες το βλέμμα μου καρφωμένο πάνω σου. προτίμησες να κοιτάς τα ωραία σου και ακριβά παπούτσια και να κουνιέσαι ρυθμικά στη μουσική, που άκουγες. Αυτό που δε βλέπεις και δε μπορείς να ξέρεις, είναι πόσο εξαντλητικό είναι να είσαι έγκυος και να πρέπει να μετακινείσαι με τις δημόσιες συγκοινωνίες. Το να περπατάς ανάμεσα σε τόσο κόσμο, να προσπαθείς να μην χτυπήσεις με κάποιον ξένο ή να προστατεύσεις την κοιλιά σου, από κάποιον από τους εκατοντάδες επιβάτες που τρέχουν να προλάβουν το τρένο ή βιάζονται να πάνε στη δουλειά τους.

Προηγουμένως, για ώρες ήμουν στο σχολείο, όρθια στην τάξη, να διδάσκω. Αυτό εσύ δε μπορείς να το ξέρεις, αλλά όταν σε βλέπω να κοιτάζεις επίμονα τα παπούτσια σου και να αποφεύγεις να κοιτάξεις εμένα, θέλω να ουρλιάξω πόσο κουρασμένη είμαι και πόσο πονάνε τα πρησμένα μου πόδια. Αυτή η κοιλιά, ενδεχομένως για εσάς να είναι ενοχλητική, όμως, είναι και μία υπενθύμιση ότι ίσως θα πρέπει να σκέφτεστε και τους υπόλοιπους.

Ναι μπορεί να έχεις κι εσύ τη δική σου κούραση, τη δική σου εξαντλητική μέρα στη δουλειά. Μπορεί κι εσύ να πονάς ή να είσαι σωματικά εξαντλημένος. Αναγνωρίζω ότι δεν ήσουν ο μόνος μέσα στο τρένο. Υπήρχαν, τουλάχιστον άλλα 20 άτομα, που θα μπορούσαν να μου προφέρουν τη θέση τους. Και τελικά, το έκανε μία γυναίκα που καθόταν μακριά.

Η αλήθεια είναι ότι όσα γράφω, δεν αφορούν μόνο εσένα. Είναι για όλους όσοι συνειδητά, αγνοούν τους συνανθρώπους τους. Με είδες, ήλεγξες την κατάστασή μου, βεβαιώθηκες ότι είμαι έγκυος και αποφάσισες ότι δε σε νοιάζει (η κατάστασή μου). θα σηκωνόσουν αν έβλεπες μία γυναίκα με το μικρό της παιδί; Θα παραχωρούσες τη θέση σου σε έναν μεγαλύτερο; Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα το έκανες. Ελπίζω την επόμενη φορά, να με διαψεύσεις, προσφέροντας σε συνεπιβάτες, που έχουν ανάγκη από βοήθεια, από μία θέση»

Πηγή: popsugar

Διαβάστε επίσης

Η άλλη όψη της καθημερινότητας όταν είσαι έγκυος, μέσα από αστείες φωτογραφίες (pics)

Δέκα αστεία προβλήματα εγκυμοσύνης με τα οποία κάθε γυναίκα θα ταυτιστεί

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved