«Έκανα το λάθος να πω στην κόρη μου την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη και το έχω μετανιώσει»

Μία μαμά αποκάλυψε στην κόρη της την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη και όπως παραδέχεται, το έχει μετανιώσει!

Μία Μαμά
«Έκανα το λάθος να πω στην κόρη μου την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη και το έχω μετανιώσει»

Ο λόγος; Υπάρχουν φορές, που δε μπορούμε να διαχειριστούμε την αλήθεια. Μόνο που στην περίπτωση της συγκεκριμένης μητέρας, ήταν εκείνη που δε μπόρεσε να διαχειριστεί την αλήθεια. Την αλήθεια ότι η κόρη της είχε μία αντίδραση, που δε συνάδει με την ηλικία της.

Διαβάστε το γράμμα της της Cassie Hammer, όπως δημοσιεύτηκε στο www.kidspot.com.

«Η κόρη μου, Ruby γεννήθηκε με ξανθά μαλλιά, δέκα δάχτυλα στα πόδια, δέκα δάχτυλα στα χέρια και με έναν δυσανάλογο για την ηλικία της, σκεπτικισμό για τον κόσμο. Από την πρώτη μέρα που είπε τη λέξη «Άγιος Βασίλης», είχε φοβερές αμφιβολίες για τον γεράκο με το κόκκινο κοστούμι και τη λευκή γενειάδα.
Ποτέ δε μπόρεσα να καταλάβω τις αμφιβολίες που της είχαν δημιουργηθεί. Εγώ πάντα πίστευα στον Άγιο Βασίλη. Μάλιστα, η τελευταία φωτογραφία που έβγαλα μαζί του, ήταν στα 16 μου! Η τελευταία φορά, που έβαλα κέρασμα για να γλυκάνω τον Άγιο Βασίλη, που θα μου έφερνε δώρο, ήταν στα 12 μου. Ήξερα την αλήθεια, όμως, μου άρεσε τόσο πολύ αυτό το όνειρο. Με έκανε ευτυχισμένη.

Αλλά αυτό δεν ίσχυε με τη Ruby.

paidi agios vasilis



Από πολύ νωρίς είχε αμφιβολίες. Αμφισβητούσε την ύπαρξη του. Με το μπαμπά της, της φτιάξαμε ένα βίντεο με έναν ψεύτικο Άγιο Βασίλη, που της έστελνε μήνυμα, αλλά εκείνη ποτέ δεν το πίστεψε. Ώσπου, στα 7 της χρόνια με ρώτησε ξανά, αν υπάρχει ο Άγιος Βασίλης. «Θέλω την αλήθεια» μου είπε επιτακτικά. Συζητήσαμε με τον πατέρα της και αποφασίσαμε από κοινού να της πούμε την αλήθεια. Εξάλλου, ως γονείς του 21ου αιώνα, δε μπορούμε να επιμένουμε να διατηρούμε μύθους και παραδόσεις και να «παραμυθιάζουμε» τα παιδιά μας, με αυτά. Έτσι, δε λένε αρκετοί γονείς, που ποτέ δεν είπαν στα παιδιά τους για τον Άγιο Βασίλη, επειδή δε θέλουν να τα έχουν σε ένα ψέμα;

Την καθίσαμε κάτω και της είπαμε την αλήθεια. Πως ναι, δεν είναι υπαρκτό πρόσωπο ο γεράκος με την κόκκινη στολή και τη λευκή γενειάδα. Και όλα αυτά τα δώρα που της έφερνε υποτίθεται, ο Άγιος Βασίλης, τα αγοράζαμε εγώ και ο μπαμπάς της. Η Ruby το πήρε ψύχραιμα. Άλλωστε, επιβεβαιώθηκε. Το πανηγυρικό ύφος στο βλέμμα της 7χρονης κόρης μου, δε φεύγει από το μυαλό μου.

Με το μπαμπά της την ορκίσαμε να μην πει τίποτε στις δύο μικρότερες αδελφές της, ούτε στους φίλους της, που συνεχίζουν να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη. Όπως κι έγινε. Όταν συζητούσαμε τι δώρο της είχαμε πάρει πέρυσι, με διόρθωσε ότι το δώρο της το είχε φέρει ο Άγιος Βασίλης. Κι, αυτό, διότι ήταν μπροστά οι αδελφές της. Έδειχνε μία, σχεδόν κυνική ωριμότητα που σε προβλημάτιζε. Άλλωστε, ήταν μόλις 7 χρόνων. Ώσπου, μία μέρα που τη ρώτησα τι δώρο θα ήθελε να της φέρουμε φέτος τα Χριστούγεννα, η αντίδραση της δεν ήταν αυτή που περίμενα. Το κοριτσάκι, που ήρθε στον κόσμο με την ερώτηση «γιατί», τώρα στεναχωριέται, που δεν θα με ρωτάει, αν υπάρχει Άγιος Βασίλης. Στεναχωριέται, που δεν υπάρχει.

Τα σημερινά παιδιά είναι διαφορετικά από εμάς. Εγώ στην ηλικία της Ruby, δεν είχα ιδέα ποιος ήταν Πρόεδρος της Αμερικής και εκείνη έχει μέχρι και άποψη για τον Donald Trump. Τα σημερινά παιδιά δε μπορείς να τα κοροϊδέψεις εύκολα. Δε μπορείς να τους κρυφτείς. Όμως, τα Χριστούγεννα έχουν μία μοναδική μαγεία. Μία μαγεία, που περνάει από γενιά σε γενιά, που έχουμε όλοι μας μικροί ή μεγάλοι ανάγκη να τη νιώσουμε, να παρασυρθούμε από αυτήν, να ταξιδέψουμε μαζί της. Με το να πω την αλήθεια στην κόρη μου για τον Άγιο Βασίλη, είναι σα να της πήρα μακριά αυτή τη μαγεία. Σα να της έκοψα βίαια το παραμύθι των Χριστουγέννων, που όλα τα παιδιά ζούνε με όλη τους την ψυχή. Είναι σα να την… ενηλικίωσα απότομα.

Αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, δεν θα τις επιβεβαίωνα ποτέ τις υποψίες της. Το έχω μετανιώσει»

Διαβάστε επίσης

Είναι σωστό να πιστεύει το παιδί μου στον Άγιο Βασίλη; Οι Ειδικοί απαντούν

5 τρόποι για να πείσετε το παιδί σας ότι υπάρχει Άγιος Βασίλης

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved