Επτά πράγματα που θα ήθελα να μάθει η κόρη μου από μένα

Η ευτυχία δεν είναι κάτι που βρίσκουμε αλλά κάτι που δημιουργούμε

Μία Μαμά
Επτά πράγματα που θα ήθελα να μάθει η κόρη μου από μένα

1. Η ευτυχία δεν είναι κάτι που βρίσκουμε αλλά κάτι που δημιουργούμε

Μια ευτυχισμένη ζωή δεν δημιουργείται αυτόματα. Θέλει προσπάθεια και μια διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων και των καταστάσεων γύρω μας. Το καλύτερο παράδειγμα για τα κορίτσια μας, είμαστε εμείς οι ίδιες. Στα δικά μας χνάρια και παραδείγματα θα πατήσουν για να δημιουργήσουν κι εκείνες την ευτυχία στη ζωή τους.

2. Δεν είναι κακό να χρειάζεσαι βοήθεια και να τη ζητάς

Μια δυναμική μαμά δεν θα κάνει ποτέ την κόρη της να αισθανθεί άσχημα επειδή θα χρειαστεί σε κάτι βοήθεια. Όλοι χρειαζόμαστε συμπαράσταση σε πολλές στιγμές της ζωής μας. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ανθρώπινο από αυτό. Και φυσικά δεν είναι ντροπή.

20 tropoi 10

3. Να έχεις πίστη. Τα πράγματα στο τέλος διορθώνονται

Η κόρη που βλέπει τη μητέρα της να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες με πίστη στον εαυτό της, θετική σκέψη, επιμονή και υπομονή το πιθανότερο είναι πως και η ίδια με αυτόν τον τρόπο θα μάθει να αντιμετωπίζει οποιαδήποτε δυσκολία της δικής της ζωής.

4. Να μην κολλάς στο παρελθόν

Ό,τι έγινε, έγινε και δεν αλλάζει. Το να μένεις κολλημένος στο παρελθόν σε κρατάει πίσω. Ο χρόνος δεν γυρίζει και το να σκέφτεσαι συνέχεια τι θα μπορούσες να κάνεις διαφορετικά απλά σε βασανίζει χωρίς νόημα. Αποδέξου τι συνέβη, μάθε από τα λάθη σου –αν έκανες- και προχώρα μπροστά.

5. Δύναμη κι ευαισθησία μπορούν –και πρέπει- να συνυπάρχουν

Η συναισθηματική νοημοσύνη δεν είναι αδυναμία για μια γυναίκα. Είναι δύναμη. Δεν την εμποδίζει να υπερπηδά τα εμπόδια που μπορεί να βρεθούν στον δρόμο της. Την βοηθάει.

mitrotita 2

6. Η πιο σημαντική σχέση που θα χτίσεις στη ζωή σου είναι αυτή με τον ίδιο σου τον εαυτό.

Ναι, θέλει σκληρή δουλειά να μάθεις να αγαπάς και να αποδέχεσαι τον εαυτό σου. Αλλά αξίζει τον κόπο. Γιατί από εκεί πηγάζει όλη η δύναμη που θα χρειαστεί στην πορεία της ζωής της μια γυναίκα.

7. Η αγάπη άνευ όρων υπάρχει και είναι παντοδύναμη

Είναι η αγάπη που μια μητέρα νιώθει για τα παιδιά της. Αυτή που δεν διαπραγματεύεται τίποτα, που αποδέχεται χωρίς όρους, που δίνει τα πάντα και δεν ζητάει τίποτα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved